mandag 28. februar 2011

Ørn er best i by'n!

I hvert fall når det gjelder tittelen som "Beste Ørn-lag i Oslo". Torshovs stolthet viste hvor skapet skulle stå, og slo oppkomlingene Ørn Kristiania med 2-0 i sesongens første treningskamp. Dette var på alle måter en imponerende innsats av Ørna. For det første var vi hele 17 mann (!) på en Kollen-søndag under VM, for det andre klarte vi i perioder å trille ball, og for det tredje scoret vi to mål og skapte sjanser uten at vi lot motstanderen komme til altfor mange farligheter foran eget bur.

Oslo-Ørn ønsket å bruse med fjæra fra første stund, og gikk ut i hundre. Det høye presset ga ikke tellende resultater umiddelbart, og kampen ble preget av stillingskrig de første 20 minuttene. Vi skapte et par halv- og helsjanser, men fikk ikke lønn for strevet før Henrik satte inn en flott corner av Frank mot slutten av første omgang. 1-0 til pause, og god kontroll. Etter pause prøvde vi å holde ballen i laget, og trillet mye ball i den bakre fireren. Det er imidlertid klart at vi må bli mer presise i pasningsspillet utover sesongen. Vi slo mange svake pasninger, og ved flere anledninger ble vi overspilt på midten ved at vi sendte for mange spillere i angrep. Forhåpentligvis er dette noe vi kan forbedre utover i sesongen.

2-0 kom etter at Stian sleivet et innlegg i lengste hjørne på et psykologisk viktig tidspunkt i kampen. Formannen selv hevder at det Gheorghe Hagi-inspirerte målet var et bevisst skuddforsøk, men Ørneredet velger å stille seg noe skeptisk til dette utsagnet. Målet førte uansett til at noe av luften gikk ut av hjemmelaget, og Oslo-Ørn hadde stort sett grei kontroll bakover kampen ut (med et par unntak). En prestisjetung seier som vil booste lagmoralen og et fremmøte som gir indikasjoner på at det vil bli kamp om plassene fremover gjør at trenerduoen må si seg særs fornøyd med utbyttet fra denne kampen.