Klemetsrud - SK Oslo-Ørn. Mandag 6. juni. Resultat: 2-1.
SK Oslo-Ørn - Kolbotn. Torsdag 9. juni. Resultat: 1-6.
Ringen - SK Oslo-Ørn. Mandag 13. juni. Resultat: 3-4.
SK Oslo-Ørn - Andes. Mandag 20. juni. Resultat: 4-1.

SK Oslo-Ørn - Teisen 2. Mandag 8. august. Resultat: 1-3.
SK Oslo-Ørn - Lambertseter. Mandag 15. august. Resultat: 1-5.
Langhus - SK Oslo-Ørn. Mandag 22. august. Resultat: 10-2.
SK Oslo-Ørn - Klemetsrud. Mandag 12. september. Resultat: 2-4.
Kolbotn - SK Oslo-Ørn. Mandag 19. september. Resultat: 6-1.
SK Oslo-Ørn - Ringen. Mandag 26. september. Resultat: 2-0.

--

ØRNENS FLUKT: Kampreferater

Ørnens flukt skriver sensasjonspregede og blomstrende referater av kampene til Oslo Ørn. Alle sitater er fullstendig oppspinn. Alle forespørsler om sitatsjekk vil bli blankt avvist.

Ørnens flukt 2010

Stensrud fikk sparken etter skandaletap
Oslo Ørn - Voldsløkka 2-7 (1-1)

Etter det pinlige nederlaget for Voldsløkka i går ble det innkalt til hastemøte i Oslo Ørn. Ikke uventet ble resultatet at lagets nyervervede trener måtte gå på timen. Overdreven opprettholdelse av fair play og total forsømmelse av kondisjon- og styrketrening ble oppgitt som hovedårsaker til Stensruds raske farvel med klubben. Klubbledelsen var tydelig misfornøyd med at Ørn i en kamp der motstanderen kun stilte 6 mann valgte å selv gå på banen med en mann mindre for så å bli grundig fraløpt og kriget i senk i andre omgang. "Denne formen for fair play har aldri hatt noen plass i klubben og vil heller aldri få det" heter det i en uttalelse fra styret.

Et dårlig sluttresultat til tross, det var Ørn som kom best i gang i gjørma på Ekeberg. Etter at kampen hadde stått og vippet i en lengre periode sendte Sindre Skollevoll hjemmelaget i føringen med et nydelig skudd i krysset. Voldsløkka utlignet derimot umiddelbart og lagene gikk til pause med 1-1. Etter pausen tok Voldsløkka umiddelbart kommandoen og fikk to nettkjenninger før Ørn rakk å summe seg. Når Ørn så slapp inn 1-4 på et selvmål var kampen i realiteten over og begge lag reduserte tempo og innsats uten at dette hindret Voldsløkka i å putte to ganger til. Rett før slutt pyntet Henrik Bering på resultatet med et trøstemål, men akkuratt da ørnene trodde de kunne gå i garderoben med et snev av verdighet la Voldsløkka på til 7-2 med et nydelig skudd helt oppe i krysstanga.

Ny trener blir etter alt å dømme Torbjørn Valum som hadde ansvar for laget fram til for to uker siden da ledelsen så seg lei på hans utagerende festing. Nå skal stridsøksa angivelig være begravet og Valum ser fram til å gå i gang med å dra Ørn ut av bunnstriden, en oppgave som ikke ble enklere etter at Vålerenga tidligere på kvelden ble diskvalifisert fra avdelingen og alle resultater strøket. For Ørn betyr dette tap av fire poeng og et friskt fall ned til niende plass på tabellen med 7 poeng.

Det holdt ikke helt inn for Oslo Ørn på Ekeberg i går
Hasleb - Oslo Ørn 1-1 (0-1)

Etter den oppløftende åpningen på høstsesongen med 4-0 over Enga og en god førsteomgang mot topplaget Frigg forrige serierunde var det knyttet store forventninger til Oslo Ørn før oppgjøret mot tabellnabo Hasleb. Med kun åtte møtende spillere ble det allikevel tidlig klart at det skulle holde hardt for ørna'. Første omgang startet forsiktig fra begge sider, men Ørn opparbeidet seg etterhvert noe som lignet på et spillermessig overtak, Aaberge og Færdeno i forsvaret sørget for at keeper (og fungerende trener) Stensrud fikk en rolig dag på jobben, mens playmaker Bering styrte midtbanen med jernhånd. Etter kontinuerlig trykk kom også målet. Et frispark fra nevnte Færdeno fant veien til nota etter rundt 20 minutter, nysigneringens andre på tre kamper. Onde tunger skal ha det til at frisparket fikk styring i feltet, men Færdeno blir etter alt å dømme stående som målscorer i Ørns arkiver. Mot slutten av omgangen blir et slitent Ørn pressa lenger og lenger tilbake, men med unntak av en redning på streken av Aaberge skapte ikke Hasleb de store mulighetene.

I andre omgang ble det tidlig klart at dette ville bli en kamp mot klokka for å holde på ledelsen. Ørn skapte lite framover og Hasleb kom stadig nærmere. Heldigvis har Ørn kreative spillere som finner gode løsninger på pressede situasjoner, Aaberges heading tilbake til keeper via tverrliggeren utpeker seg som det fremste eksempelet på dette. Fem minutter før slutt må allikevel hardtkjempende ørner gi tapt. Et Haslebskudd går via en forsvarsspiller og i målet bak en utspilt Stensrud, surt men langt fra ufortjent. Etter målet er Ørn nærmest 2-1, men virkelig farlig ble det aldri foran noen av målene. På tross av det sure poengtapet var fungerende trener Stensrud fornøyd med innsatsen etter kampen "Vi jobber bra og det holder nesten inn på
tross av at vi er jævlig slitne mot slutten. Nå ser vi oppover på tabellen og forbereder oss på å denge Voldsløkka førstkommende tirsdag. Jeg skal bruke plenty med tøymykner i kveld, det har gutta fortjent" avslutter Stensrud som i tilegg til treneransvar også hadde draktvask i går. Uavgjortresultatet gjør at Ørn fortsatt innehar åttendeplassen på tabellen med elleve poeng, ett  foran Turk Genclik to bak Hasleb. Med
Voldsløkka, Tåsen 2, Turk og St. Olavskam. i de neste fire kampene bør det allikevel være gode muligheter for poengfangst og tabellklatring utover høsten. Kilder Ørnens flukt ikke har noen grunn til å stole på
men som vi stadig bruker i mangel på andre skal også ha det til at Ørn jobber heftig på overgangsmarkedet om dagen. Mens nysigneringen Ola Frædeno angivelig jobber med å trekke flere talenter fra sin gamle klubb over i svart og grønt skal trener Stensrud (fortsatt kun fungerende red. anm.) ha blitt observert overstadig beruset i selskap med en walisisk stjernespiss forrige fredag. Alle disse påstandene blir derimot blankt avvist av klubbledelsen. "Jeg kan bekrefte at jeg var dritings, ellers er det ikke hold i noen av disse opplysningene"
sier Stensrud.

Ørnene harvet over nabo fra Øst
Oslo Ørn - Hasleb 3-0

Det var ikke mye de hadde å stille opp med, tabelljumboene fra Hasleb, da Oslo Ørn komfortabelt inkasserte seier i sin første hjemmekamp på Ekeberg Arena. Det var nok med håp om en seier mot en av naboene i bunnstriden at Haslebs gutter møtte opp på Ekebergsletta i ettermiddag. Etter to sure tap og en knepen uavgjort var det også revansjesugne gutter på andre siden av banen, og det skulle snart vise seg at det var ørnene fra øst som skulle trekke det lengste strået i oppgjøret.

Det var en tungløpt bane som møtte de fjærkledde, som selsvagt ikke lot dét stoppe dem. Første omgang var ikke engang halvspilt da Kristian, på utlån fra en annen klubb, plasserte ballen sikkert i buret bak Haslebguttas langhåra keeper. Det var etter en lang ball, som gutta skulle slå mange av i dag, at den kjappe spissen fikk rykket fra forsvaret og plassert ballen via en av keepers hender i mål..

- Deiling å skåre i første kamp for et kremlag som Oslo Ørn, kan Kristian avsløre, men vil ikke spekulere i om overgangen er av permanent karakter. - Det er hvertfall ikke noen tvil om at vi har gjort oss et varp på utlånsfronten, gliser KA, konstituert lagleder etter at oppmann og motivator Valum måtte steppe inn som dommer.

Heldigvis skulle Valum få mer å blåse for: Like før pause var det Aslak Skadsems tur til å få en fulltreffer som lå klistret opp i venstre kryss, utagbart for keeper. Stort nærmere stengene går det ikke an å komme, men hovedpersonen selv er beskjeden i sin omtale av kremskuddet: - Det var egentlig en bom, jeg fikk den på yttersida i stedet for på innsida, sier han.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0, og ørnene begynte å øyne håp for seier i sesongenss første hjemmekamp. Etter hvilen var det de svartkledde fra Hasleb som begynte best, men Oslo Ørn tettet til bakover gjennom solid forsvarsarbeid av Øystein og Øyvind på backplassene. Hasleb stanget og stanget mot forsvarsmuren, og til slutt skulle de bli så slitne at de fjærkledde fikk muligheten igjen. Det var flere av dem, men det var spiss Olav som til slutt skulle få æren av å pynte på til 3-0. Alene med keeper etter en lang crossball satte han ballen i buret fra 7-8 meter, og ørnene skjønte at de hadde gjort det: Sesongens første seier.

- I dag var det vi som var best, skryter konstituert lagsjef KA etter kampen, selv om også nøytralitetens vokter Valum måtte ut med et gledensrop etter endt oppgjør. - Vi er solide bakover, vi jobber, og vi får betalt for det. Sånn skal det være!, fortsetter KA, som for anledningen voktet buret og vartet opp med flere feberredninger.

Neste uke venter desidert tabelljumbo Turk Gendic på Voldsløkka, og Ørnene lukter på nok en seier. Det vil pynte på dagens fire poeng til sju, og ha snu den begredelige trenden som begynte sesongen. Ørnens flukt gleder seg til fortsettelsen.

Det ville seg ikke i kamp mot 60-tallsheltene fra Frigg da Oslo Ørns sjuerlag i går gikk på en real smell med seks baklengsmål og en rekke misbrukte sjanser
Frigg - Oslo-Ørn 6-0

Etter det forsmedelige 10-2 - tapet mot Kjelsås, klatret ørnene til 3-3 mot Vålerenga i en kamp der marginene ikke var på de fjærkleddes side. Optimismen var derfor stor i troppen for en ytterligere forbedring før kampen mot Oslo Ørn på Friggfeltet, men ørna skulle få seg en kalddusj. Etter tre uoppmerksomme minutter i begynnelsen av første omgang hadde ørnene plutselig sett tre baklengs trille inn bak egen keeper.

- Vi var ikke konsentrerte nok, og burde definitivt hatt felles oppvarming for å være mer skjerpa, var dommen fra konstituert lagleder Olav Opdahl i pausen.

Etter kalddusjen hevet ørnene seg, og spilte store deler av kampen jevnt med mennene i fengselskostymer. Likevel ville ikke lykken stå ørnene bi, og de måtte gå til pause på 4-0 etter å ha sluppet inn et surt mål etter krangling på en corner. På andre siden av banen ville det seg heller ikke, selv om spissene Olav og Nicolay hadde flere muligheter ble de kjapt pakket inn av fangevokterne fra Majorstua.

Etter hvilen hadde ørnene heldigvis husket å rope heiarop, og kampbildet fra andre del av første omgang holdt seg. De to lagene var noenlunde jevnspilt, selv om Frigg ved flere anledninger kom i overtallsposisjon i nærheten av redet til de fjærkledde. I midten av omgangen hadde ørnene et realt trøkk, og hadde flere store sjanser foran målet til Frigg, blant annet av innleide Michael på høyrevingen, men det ville seg fortsatt ikke.

I stedet var det gutta fra Frigg som fikk putte på til 5-0 og deretter 6-0. Det avgjørende sistemålet kom alene med keeper, og selv ikke en heltemodig inngripen der ørnenes sisteskanse klippet ned Friggs spiss og pådro seg et gult kort i prosessen bidro til å hindre nok et baklengs.

I sluttminuttene satte ørnene fra Oslo Øst inn et skikkelig trøkk, men nok en gang ble marginene avgjørende og hindret en redusering. Denne som forrige kamp satte en av ørnene en ball over fra fem meter, og denne gangen var det Martin Andresen som fikk den tvilsomme æren.

- Den skandaløse avslutningen skyldes trolig manglende skuddtrening, kan Andresen avsløre for Ørnens flukt etter kampen, og henviser til dårlig treningsopplegg fra klubbens ledelse. - Men neste gang sitter´n!