onsdag 16. mars 2011

Preview: Oslo-Ørn - Varde

I et forsøk på å etablere merkenavnet Oslo-Ørn utenfor Ring 3 har klubbens sportslige ledelse ambisiøst nok hentet inn motstand fra nord for Sinsenkrysset til sesongens andre treningskamp. Lørdagens motstander Varde holder til på Gjøvik, og spiller kommende sesong i 5. divisjon i IØFK. Den bekymrede supporter vil dermed frykte at Ørnas lagmoral kan få et baugskudd før seriestart, men Ørneredet velger å si som Billy Ocean: "When the going gets tough, the tough gets going". Formlaget Oslo-Ørn kommer rett fra en 2-0-seier over Ørn Kristiania, mens Varde tapte sin første treningskamp 3-5 mot Øyer-Tretten, en kamp der bunnivået beskrives som "fryktelig lavt". Dette er godt nytt for et Ørn-lag som hadde et fryktelig lavt toppnivå deler av fjorårssesongen!

Trenerduoen Eltvik/Thune kommer trolig til å fokusere på å holde ballen i laget, ettersom det er noe Oslo-Ørn har slitt med både på trening og i kamp. Possession-fotball passer av kondisjonsmessige årsaker vårt aldrende lag best. Lagets gjennomsnittsfart er dessuten redusert til det halve i denne kampen, ettersom toppscorer-Nils har meldt forfall. Når i tillegg sisteskanse Eriksen og motoren på midten, Henrik, må stå over, er det desto viktigere at resten av Ørna legger ned en solid innsats.

Hva vet vi så om Varde? Trener Thune trådde sine barnesko i Tobru-klubben, men gjorde nok dessverre ikke noe varig inntrykk. Fra barndommens erindringer kan vi anta at Varde sliter med kummerlige treningsforhold, ettersom nabokona til Vardeplassen har gjort det til sin livsoppgave å bruke kjeft på alle som forsøker å slå en rolig innsidepasning på banen. Videre antar vi at lagets sentralakse med Marius - Jonas - HC er særdeles sterk, ettersom dette var solide spillere for 10-12 år siden. Vi vet også at Varde har delt Oslo-Ørns bekymringer over bøter for å benytte ureglementerte spillere, i hvert fall var dette tilfelle på småguttnivå på 90-tallet. Laget endte som nummer 4 i sin 5. divisjonsavdeling i fjor, men det hersker tvil i Ørneredet om hvor sterk 5. divisjon i IØFK er i forhold til tilsvarende divisjon i Oslo.

Kampstart 14.00 på KFUM Arena på Ekeberg.

Vi ser frem til denne vennskapskampen, og oppfordrer alle Ørner og Ørnevenner til å bli med på selskapeligheter på O'Learys i Karl Johan etter kampen. Så fjæra fyk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar