mandag 28. mars 2011

Ørn sovnet, poengdeling på KFUM Arena

Sesongens tredje treningskamp mot FC Dania resulterte i målorgie og blandede følelser for hjemmelaget etter kampen. Vi ledet 2-0 til pause, men mange bytter i pausen ga Dania muligheten til å gripe initiativet i kampen. Oppgjøret endte 3-3, noe Ørn ikke bør si seg fornøyd med - dette var et lag vi burde ha slått. Oslo-Ørn stilte med en stor tropp til denne kampen, hele 18 mann møtte opp. For sikkerhets skyld hadde vi også dobbelbooket dommer, en lei tabbe av lagleder Thune - og ikke den siste tabben vedkommende gjorde denne dagen.

Motstanderlaget var i beit for spillere ved kampstart, og Ørn-trener Anders "Judas" Eltvik tok på seg den røde Dania-trøya og gikk inn i gjestenes midtforsvar. I henhold til norsk lov straffes grovt landssvik med inntil 21 års fengsel, og ikke siden Quislings tid har vi vel sett maken til desertering her til lands. Oslo-Ørn kom imidlertid raskt til hektene, og i innledningen av kampen var det Torshov-heltene som hadde overtaket. Vi forsøkte å spille pasninger, og til tross for endel slinger i valsen klarte vi å presse Dania bakpå. Apropos pasningsspill kan det for øvrig nevnes at danskene startet kampen med en langpasning som ville fått Morten Olsen til å forlate tribunen i drittsinne. Ørn tok ledelsen 1-0 etter pent kombinasjonsspill av Knut, Stian og Nils, og sistnevnte puttet sitt første mål for sesongen. Forhåpentligvis det første av mange! Vi fortsatte å presse, og hadde relativt god kontroll bakover på banen selv om vi ga Dania flere muligheter enn nødvendig. Vi flyttet Nils lenger bak på banen da det viste seg at Dania fikk for mye rom å spille i, og fikk bedre tak i kampen etter dette. Like før pause viste Eivind prov på at han vil bli en viktig mann for Ørn utover i sesongen, da han smelte inn et innlegg på direkten ved nærmeste stolpe. Pent, og 2-0 til Ørn ved pause.

I pausen gjorde trener Thune radikale endringer på Ørn-laget, og med nykomponert midtbane ble Ørn rett og slett løpt i senk. Rommet mellom midtbanen og forsvar ble veldig stort, og i tillegg var det gjerne bakerste mann på midten som rotet bort ballen. Dania reduserte raskt ved hjelp av et vaklende Ørn-forsvar, og Eirik satte ballen i feil mål. 2-1. En hjemvendt Eltvik, nå tilgitt for forræderiet, brølte desperat etter forsterkninger. Et par grep ble tatt, men det var ikke nok til å beholde ledelsen. Dania utlignet til 2-2, og Ørn var på hæla. Treneren satte inn igjen Stian og Eivind, som erstattet Salah og en fyllesjuk Chrille, som begge var tomme for pust etter kort tid. Her blir det kondisjonstrening under brutal kustus! Etter byttene kom vi mer med i kampen, og da Eivind holdes igjen av en Dania-spiller peker kampens gode dommer på straffemerket. Christian Andersson, mannen med stålnervene, puttet sikkert til høyre for keeper. 3-2, og Ørn var på ny i førersetet! Dessverre skulle ikke ledelsen holde kampen ut, da Danias høyreving fikk løpe uhindret gjennom et stillestående Ørn-forsvar ti minutter før slutt. Kantspilleren sendte i vei et kanonskudd som limte seg inn i vinkelen, helt utagbart for keeper-Morten. 3-3 og like langt. Dania får også en kjempesjanse på tampen av kampen, etter at en offside-plassert spiller legger inn til en lagkamerat som på blank kasse setter ballen utenfor. Flaks for oss! Som seg hør og bør i oppgjør mellom skandinaviske arvefiender ble det også tilløp til håndgemeng i kampen, da Stian (naturligvis) og en innleid svenske havner i klammeri. Sistnevnte dytter til formannen, og belønnes med gult kort og trusler om juling fra kaptein Eirik.

3-3 er selvsagt for dårlig etter å ha ledet 2-0, og lag av Danias kaliber bør vi slå om vi skal ha håp om å rykke opp i år. Uansett var det en fin anledning til å gi flest mulig spilletid, og av nyervervelsene viste særlig Ahmed lovende takter i løpet av den snaue omgangen han fikk spille. Ruskete forsvarsspill må vi imidlertid få en skikk på, i tillegg til at kondisjonen bør bli bedre. I perioder er vi også altfor utålmodige etter å gå i angrep, noe som fører til at vi velger feil løsninger og får brudd imot oss. Dagens bestemann var utvilsomt Eivind, som scorer sitt første mål i Ørn-drakt og er farlig frempå ved flere anledninger.

Lagoppstilling

Morten - Andersson (1), Øyvind, Eirik (k), Sigurd - Knut - Andreas, Stian, Eivind (1) - KA, Nils (1).

Innbyttere: Anders, Biniyam, Ahmed, Salah, Chrille, Murer'n, Cris.

Etter kampen dro Ørn på Shamrock for å se Norge-Danmark, og gjorde en hederlig innsats. Klubben fikk opptil flere nye fans, og åpnet blant annet egen dørvaktvirksomhet på Café 33 senere på kvelden. Det har også blitt nevnt i ettertid at Erik "Myggen" Mykland oppholdt seg i samme lokale, men det er usikkert om Ørns trenerstab forsøkte å verve den lille teknikeren. Café Tamara var neste sted som fikk nyte godt av Ørn-spillernes surt ervervede kroner før slitne Ørner dro hver til sitt. Godt oppmøte, god stemning og god gjennomføring!