tirsdag 30. april 2013

Ørnens Flukt: Ørna tuktet Hasleb i lokalderbyet

Bølgen: Politiet på Tøyen måtte rykke inn med vannkanoner da de ikke lyktes å
bryte opp den elleville supporterfeiringen som brøt ut idet seieren var et faktum.

Det psykiske aspektet var tydelig styrket da Ørn ikke rotet vekk poengene i de dramatiske sluttminuttene på Caltexløkka 
"Der jeg kommer fra er det bedre å komme for sent enn å komme for tidlig, om dere skjønner hva jeg mener"- Ex-coach Andresen da han dukket opp tre min. før kampstart


(Hasleb - Oslo-Ørn 2-3) 

Posterboys: Både Olavensen (t.h) og Fiskum (t.v) melder
at tilbudene står i kø etter vinterens draktkalender.
Etter forrige ukes forsmedelige poengtap i sluttminuttene har det blitt stilt tydelige spørsmålstegn ved Ørn-spillernes psyke. Lagledelsen har kontant avvist alle spekulasjoner uten at dette har beroliget noen. 

Spekulasjonene ble heller ikke mindre av at kun ni mann stilte opp i tide til oppvarminga, mot tretten forrige uke. Sikre kilder vil ha det til at dette skyldtes at Skjeseth og Alsos lå hjemme og skalv i fosterstilling mens de klamra seg til sine respektive whiskeyflasker.

Åpningen på kampen var på ingen måte imponerende av Ørna som ble presset tilbake av et aggressivt Hasleb. De svartkledde sto høyt og skapte store problemer for Stensrud som slet med å finne alternativer på utspill. Etter ti minutter skjer det uunngåelige, en markeringsglipp setter fri en haslebspiller som banker ballen via lengste stolpe og i mål. Hasleb holder presset oppe ut omgangen, uten å få uttelling. Å påstå at dette skyldes defensiv stålkontroll er å dra den langt, men Hoel, Sjøgren og Valum i Ørns bakre rekke skal ha for mange heroiske blokkeringer i denne
perioden.

I pausen tok fungerende trener, klubbfascist Vegard Stensrud, grep. I beste Harry Redknapp-stil sa han egentlig ingen ting av substans og gjorde ingen endringer. Allikevel var det et skjerpet Ørn som gikk ut til andre omgang. Uttellingen kom raskt. Sjøgren velger uegoistisk å sentre fra frispark i god posisjon, ballen ender opp hos Ulvang som enkelt kan sette inn 1-1. Like etter gir Ørn hjemmelaget en smak av deres egen medisin. Etter litt fram og tilbake ender ballen opp hos kraftspiss Olavesen som sender Ørn i føringen med 2-1. 

Rooligans: Egne busser var satt opp for Oslo Ørns 
Ultras-fraksjoner fra Overhalla og Bø (i Telemark).

Men kampen var langt fra ferdig. Ved ca halvspilt omgang velger Stensrud å demonstrere effekten av de tre spensthoppene han gjorde i helga ved å slå et skudd, som uansett var på vei over, til corner. Corneren ender til slutt opp hos mannen bak 1-0 som nok en gang blåser i nettet, 2-2 og fansen frykter en ny Ørn-nedsmelting i anledning 27-årsjubileet for Tsjernobylulykken.

Slik skulle det ikke gå. Et mønsterangrep Barcelona ville vært, øh, stolte av ender opp hos  Olavesen som setter inn sitt andre for dagen. Resten av kampen blir en kamp mot klokka, men Ørn fremstår roligere og mer disiplinerte enn i tilsvarende situasjon for en uke siden. De grønnsvarte er heller ikke ufarlige i kontra, nærmest kom Ørns venstrebente debutant Harnes som blåser ballen helt oppe i krysstanga, uten uttelling. Til tross for å ha blitt nektet årets mål med noen millimeters margin holder Ørn ut og innkasserer årets første trepoenger. Den kan neppe beskrives som fullt fortjent, men det er det sjelden når Ørn tar full pott. 


FAKTA:

Hasleb - Oslo-Ørn 2-3 (1-0)
Caltexløkka, 29.4.2013
Tilskuere: 3 (hvorav to kvinner av det motsatte kjønn)
Mål Oslo-Ørn:
Ulvang, Olavesen (2)

Gult kort Oslo-Ørn:
Fiskum

Oslo-Ørn:

Stensrud

Hoel - Valum - Sjøgren

Andresen - Fiskum - Harnes - Ulvang

Hagen - Olavesen


Seieren følger våre faner: Oslo Ørns trofaste kader varmer opp til 1.mai-toget
som i år vil gå fra Torshov-oksen til Dælnenga (oppmøte 11:25).

---
Ørnens Flukt skriver blomstrende og sensasjonspregede referater av Oslo Ørns kamper. Hendelser er løselig basert på virkeligheten. Alle sitater er fullstendig oppspinn. Alle forespørsler om sitatsjekk vil bli blankt avvist.
---

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar