onsdag 5. juni 2013

Bitter stemning på Dælenga etter stygg skrell

For å ta det siste først: En dommer som blåser av kampen på stillingen 4-5, da vi har en mann gjennom alene med keeper?!?

Som den observante leser vil forstå av innledningen, var det stor oppstandelse etter kampslutt i seriekampen mot Press. Men, la oss allikevel starte i kronologisk rekkefølge for enkelhets skyld. Etter cuptapet mot Rilindja var det et revansjesugent Ørn-lag som entret matta på Dælenga. Trener Surrelund var askefast i Stavanger, og en perpleks og mandagstrøtt vikartrener måtte starte innkallingen med blanke ark og fargestifter tel - eller 7 mann uten keeper, som det heter på fotballspråket. Etter at de første nervøse sammenbruddene hadde lagt seg klarte vedkommende - som foretrekker å være anonym - å tromme sammen en kjempetropp på hele 18 mann - MED keeper! To av dem måtte melde pass, men 16 mann var allikevel langt mer enn fryktet.

Så. Press. Et lag vi bør slå. Et lag vi slå, for ikke å havne i sumpa og hilse på nedrykksspøkelset. Til tross for at mange faste spillere mangler bør vi ha et slagferdig lag. Det mest gledelige er Espens comeback på stopperplass, men også en gammel traver som Knut får sin andre kamp for året. I tillegg fortsetter svenskeinvasjonen - to nye mann fra söta bror får æren av å tre på seg den magiske grønn-svarte trøya! Fra 7-erlaget har vi (uforvarende) kuppet Verdens Lengste MålvaktTM (VLM), nemlig Anders. Vi starter kampen bra, og Press starter med lavt...press. Med andre ord god plass til å spille ball for oss, noe vi også klarer brukbart. De siste pasningene er dessverre for upresise, så spesielt mange sjanser klarer vi ikke å skape. Press satser på en kombinasjon av mange bytter og himmelhøy mæling, en taktikk som gir uttelling midtveis i omgangen. Vi havner ufortjent under - en bitter pille å svelge. Frustrasjonen blir tydelig i Ørn-rekkene, ettersom vi ikke klarer å prestere bedre mot en motstander vi mener vi bør slå. Kort tid før pause lykkes vi imidlertid. Etter en corner stanger Pierre ballen mot mål, og på returen er Eivind P raskest. 1-1!

Pausen brukes til aktiv fremsnakking av eget lag og tilsvarende nedsnakking av motstanderen. Dette gir kortsiktig effekt, da debutant-Henric knaller inn 2-1 kort tid etter at dommeren har satt i gang omgangen. Men etter den søte kløe kommer den sure svie, etter ei fyllekule blir man fyllesyk osv. Press utligner kjapt ledelsen, før de øker til både 2-3 og 2-4 etter kommunikasjonsproblemer i våre bakre rekker. Heller ikke solid innsats fra VLM nytter. Etter først å ha gitt fra oss kontrollen viser det seg vanskelig å vinne den tilbake. Det hjelper heller ikke at Press bytter spillere oftere enn et hockeylag med kollektiv diaré. Ørneredet har ikke observert lignende tilstander siden knøttefotballen, noe som begynner å bli bekymringsverdig lenge siden.

Men lo and behold! Det er duket for kveldens høydepunkt. Etter innlegg fra kant brassesparker Henric ballen nydelig i nettet - pent! 3-4, og vi jager desperat utligning. En utligning som ikke skulle vise seg å komme. Det vil si, vi får enda et mål, etter fantastisk jobbing og tunnel på keeper scorer Daniel sitt første mål i Ørn-trøya, problemet er bare at Press allerede har satt inn sitt femte mål. Stillingen er 4-5, og det er noen få minutter igjen av kampen. Vi jobber som besatt for å redde oss fra et ydmykende hjemmetap. Da skjer det. Kantspiller Eivind S spilles gjennom i midten, og er på stø kurs mot keeper med Press-stopperne halsende bak på distanse. I dette øyeblikket bestemmer dommeren seg for å blåse av kampen. En uforklarlig avgjørelse. Dommeren forsvarer seg med at man til og med på høyeste nivå kun har lov til å legge til maksimalt 3 minutter for bytter - en regel som trolig har sitt utspring i at man ikke kan bytte så ofte man ønsker i eliteserien, og et halvt minutt per bytte derfor tilsvarer maksimalt 3 minutter om begge lag bytter tre spillere. I vårt tilfelle har derimot Press byttet spillere annenhvert minutt, og således burde det vel være mulig å forsvare noen flere tilleggsminutter? Om ikke annet er det lov å bruke skjønn. Greit nok, vi er ikke gode nok når vi slipper inn fem mål på hjemmebane, men det får da være måte på hva man skal utsettes for.

Nå venter Rufus på torsdag på gresset på Ekeberg. Vi satser på en bedre opplevelse der!

Lagoppstilling

Anders A - Sigurd, Espen, Øystein, Andreas F - Daniel M (1), Chrille, Robel, Eivind S - Pierre, Eivind P (1).

Innbyttere: Aron, Knut, Marat, Henric (2), Jo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar