onsdag 25. mai 2011

Begredelig Ørn-forestilling på Domus Athletica

Så var det et faktum. Oslo-Ørn ligger nederst på tabellen i 7. divisjon avdeling 2. Ut fra kamputviklingen er det heller ikke noe å si på at OSI 3 sendte Ørn hjem med 0-3* i sekken, da vi ble regelrett rundspilt. Samhandlingen er fraværende, vi presser ikke godt nok kollektivt, og vi sliter stort med å skape noe offensivt. Ørn-fansen har begynt å vende seg mot det nye trenerteamet, i hatmailen Ørneredet har fått klørne i trekkes det sågar sammenligninger til det famøse samarbeidet mellom Roy Evans og Gérard Houllier. Hvor lenge klarer Eltvik/Thune å klamre seg fast til trenerjobben?

Ut fra gårsdagens Ørn-oppvisning - ikke spesielt lenge. Det var riktignok et skadeskutt Oslo-Ørn-lag som stilte til start på Domus Athletica, men allerede fra begynnelsen av ble det klart at dette ville bli vanskelig. Vi møtte en offensiv motstander som kjørte mange folk opp så fort de hadde ballen, og OSI fikk nærmest bosette seg i mellomrommet mellom vår midtbane og forsvarsfirer. Vi ble liggende for lavt og kun sette press enkeltvis, og da ble det en smal sak for OSI å spille seg forbi leddene våre. Det skal sies at vi møter et brukbart lag, men det er helt tydelig at vi er langt unna vårt eget toppnivå. Når i tillegg innsatsviljen er under middels blir det tøft. Forsvarsrekka settes på stadig større prøver utover i første omgang, og til slutt blir det uttelling for OSI. 1-0 kommer på et gjennomspill vi ikke klarer å forhindre, en ledelse som holder seg til pause.

Etter pause går det ikke stort bedre, vi makter ikke å heve oss nok til at det gir tellende resultat. Samspillet på midtbanen er hakket bedre, men vi er fortsatt altfor unøyaktige i pasningsspillet, noe som ofte fører til balltap i farlige posisjoner. For å gjøre en omgang som føltes veldig lang kort, taper vi denne omgangen med to mål, og reiser hjem med 0-3* på en stadig mindre imponerende CV. Kampen skjemmes også av en stygg nedsparking fra et medlem av trenerstaben, som er heldig som slipper med gult kort. Det er med andre ord en helsvart kveld for de tapre soldater fra Oslo-Ørn, og det positive spillet fra Wam-Kam-kampen er ikke å spore i gårsdagens oppgjør. Vi ligger altså sist, vi har bare scoret 4 mål, noe som er 6 mindre enn laget med nest færrest. På den positive siden er det kort avstand opp til lagene foran oss. Vi har dermed ikke noe annet valg enn å krumme nakken, trene hardt og stå på videre. Ingen av oss ønsker at det skal fortsette slik som nå, derfor er det opp til hver enkelt å ta tak for at tabellsituasjonen skal endre seg. Det vil bli arrangert en sosial samling i forbindelse med Champions League-finalen på lørdag for å få opp lagmoralen, og over helgen satser vi på andre takter mot Lille Tøyen 2. Så fjæra fyk!

*Her har det tydeligvis vært telleproblemer enten hos hjemmelaget eller dommeren, siden vi bestemt mener at det ble 0-3-tap, mens 0-4 er innrapportert til kretsen fra dommerens/OSIs side. Oppdatert: Dommeren innrømmet feil, og har lovet å informere kretsen.