fredag 8. april 2011

Ørn sendt hodestups ut av cupen

Et tent Oslo-Ørn-mannskap stilte med kongepokal i øya til start mot Bjørndal i går, men kom ned på jorden allerede etter 3 minutter. Bjørndals spiss utnyttet en misforståelse i et nykomponert Ørn-forsvar og satte ballen sikkert til side for Morten. 0-1 før vi hadde begynt. Dette gikk ut over humøret i laget, og når heller ikke pasningene satt eller kommunikasjonen var på topp ble det en tung omgang. Vi startet friskt med en spissduo på topp, men måtte snart endre da Bjørndal tok solid kontroll over midtbanen. Til tross for at det var forholdsvis jevnt i banespillet klarte Bjørndal å utnytte feil i Ørn-forsvaret ytterligere to ganger før pause, og lagmoralen nådde et bunnivå. 0-2, 0-3. Trener Thune hadde benket seg selv i et forsøk på å styrke laget, noe som definitivt burde gitt større uttelling, men med en pausetale som nok lå nærmere Torbjørn Jagland enn Winston Churchill var det få publikummere på Bjørndal kunstgress som trodde Ørn skulle klare å snu skuta.

Etter pause var det imidlertid et annet Ørn-lag som gikk på banen. På spillerinitiativ ble taktikken endret til 4-5-1, noe som viste seg å fungere særdeles bra. Vår midtbanetrio ga Bjørndal lite rom, og førte til at bortelaget (som spilte hjemme) begynte å slå mye langt og takle stygt. 12 minutter ut i omgangen puttet nyskolert indreløper Eivind for Ørn, på en retur etter et glimrende slått frispark inn i feltet. 1-3, game on! Ørn dominerte store deler av omgangen og burde med litt hell ha redusert enda en gang, da mål-Nils ble feilaktig avblåst for offside. Nils satte imidlertid ballen utenfor, så offsideavgjørelsen fikk ingen videre betydning utover krass selvkritikk fra fjorårets toppscorer. Nærmere kom ikke Ørn, og kampen ebbet ut med 1-3-seier til Bjørndal. Cupeventyret var over for Ørn før det hadde begynt, bedre lykke neste år.

Hva forteller dette oss om ståa før seriestart? Vi tar med oss en solid andreomgang videre, og treneren innser at midtbanen må gjøres mer kompakt enn i førsteomgangen. Vi møtte et bra lag, og vil nok ikke møte mange lag som er sterkere enn Bjørndal i årets serie. Det var en sjansefattig kamp, der Bjørndal scoret på de tre eneste sjansene de hadde i den første omgangen, mens vi ikke løsnet ett eneste skudd på mål før i andre omgang. Med et såpass nykomponert lag har vi en vei å gå når det gjelder samhandling, men det kommer garantert utover våren. Fremtiden ser med andre ord lys ut, og vi gleder oss til serien starter!