onsdag 27. april 2011

Ørnens flukt, 27. april 2011

På tross av iherdig innsats i andre omgang holdt det ikke for ørna fra Oslo øst etter å ha opplevd en knallhard førsteomgang mot søramerikanerne fra Andes tirsdag kveld.
---
Ørnens flukt skriver sensasjonspregede og blomstrende referater av kampene til Oslo Ørn. Alle sitater er fullstendig oppspinn. Alle forespørsler om sitatsjekk vil bli blankt avvist.
---
Det var med stor positivitet gutta fra Oslo Ørn møtte opp til seriestart i andre divisjons avdeling fire. Mindre ble ikke positiviteten av at trenerduo Aaberge og Andresen hadde et solid mannskap på 15 mann å velge fra i det kampen ble blåst i gang, eller av at laget for første gang i historien har gjennomført treninger en gang i uka gjennom vintersesongen.

- De er kanskje bedre enn oss spiller for spiller, men vi tar dem på kollektivet, uttalte trener Andresen før kampen.

Men ørna skulle få seg en kalddusj da teknikerne fra Chile satte i gang maskineriet. Et nervøst Oslo Ørn-lag mistet ballen i farlige posisjoner, og Andes gjenvant igjen og igjen. De første fem minuttene hamret skuddene fra de skuddkåte chilenerne mot buret til nyinnkjøpte keepergigant Anders Auberg, som på mesterlig vis holdt nullen - helt til et uheldig skudd gikk via stolpen og keeperen selv inn i buret. Tometersmannen, som kom gratis til Oslo Ørn like før overgangsvinduet stengte, gjorde en solid innsats mellom stengene, men kunne ikke hindre hverken 2-0 eller 3-0 før omgangen var omme.

- Det var litt av en ilddåp, avslører Auberg etter debuten, og er ikke helt fornøyd med 3-0 målet, som glapp inn mellom hanskene.

Talentspeider Øystein Falch Alsos, som sikret keeperen på overgang fra Zambesisk tredjedivisjon, er imidlertid fornøyd med signeringen:
- Auberg kommer til å bli en ressurs for Ørna, melder han. - Han har lang rekkevidde, og dessuten får jeg en 5% signeringsbonus for overgangen.

Mot slutten av første omgang bedret ørnene seg, og venstreback Skadsem fra førstelaget hadde blant annet en kanonprestasjon som burde resultert i skåring. Et knallhardt skudd fra midtbanen ble reddet av keeper, Skadsem plukket den selv opp og skjøt igjen, men den rappe keeperen reddet det også, før Ørnas mann egenhendig skaffet corner på den andre returen. Det var litt av denne attityden som skulle vise seg da Ørna kom tilbake i andre omgang.

For andre omgang ble ikke på noen måte som den første. Trenerduoen la om til 2-2-2 i etter pausen, noe som skulle vise seg å ha enorm effekt. Rovfuglene fra Oslo øst presset på, mørnet Andes med solid arbeid og gjenvant ballen i farlige posisjoner. Solid førsteforsvarerkapasitet ble fulgt opp med tett veggspill i angrepsleddet, og det var bare et spørsmål om tid før reduseringen skulle komme. Likevel lot den vente på seg, og det var ikke før et stykke ut i kampen at Ørna fikk puttet - på en straffe. En av motspillerne tok en real bjørneklem på de grønnkleddes kaptein Andresen i feltet under en corner, og dommeren dømte helt riktig straffe til Ørna - på tross av en god del tilfeldig og inkonsekvent dømming tidligere i kampen. Alexander Wroldsen satte kontant straffesparket i mål, til stor jubel fra tribunen.

Etter dette fortsatte Ørna presset, og det kunne godt blitt flere mål. Dessverre måtte Ørna greie seg med ett til, men det var til gjengjeld et vakkert et. Ørnas egen Amund Aaberge, for anledningen med hodetørkle som ville gjort Axel Rose sjalu, satte inn en lekker utligning etter nydelig veggspill foran mål.

- Det føltes deilig å sette gållen, avslører Aaberge for Ørnens flukt etter kampen. - Særlig ettersom jeg burde ha fått straffe i første omgang og uten tvil skulle skåret en til i andre omgang, var det godt å levere etter et slikt stjernespill.

Frustrasjonen bredte seg hos fjellfolket fra Sør-Amerika, albuene ble spissere og taklingene hardere. Ørna beholdt presset, men flere mål skulle det ikke bli i oppgjøret på Caltexløkka. Ørna vant andreomgang 2-1, men tapte kampen.

- En dårlig førsteomgang, men en meget god andreomgang av oss, konkluderer kaptein Andresen etter kampen. - Jeg velger å skylde på nervene for det begredelige forsvarsarbeidet i første omgang, og lover å komme sterkere tilbake i neste runde, forteller ham. - Vi skal heller ikke legge skjul på at vi møtte et godt lag i dag. Nå gjelder det å ta vare på det positive fra andre omgang, legge første omgang bak oss og fokusere 100% på å hente tre poeng mot Teisen 2 i neste runde, avslutter treneren.

Etter sigende skal enkelte spillere på laget i etterkant av kampen ha befunnet seg på et mer enn gjennomsnittlig brunt vannhull i nærheten av stadion. Ørnens flukt har ikke fått bekreftet denne informasjonen.

FAKTA: Andes - Oslo Ørn