mandag 12. mars 2012

Ørn snublet i første treningskamp

Det gikk ikke helt som planlagt i den første treningskampen mot Dania, hvor vi tapte 1-3 etter å ha tatt ledelsen. Til tross for stor optimisme i forkant av kampen kom vi solid ned på jorda etter at vi fikk løpt fra oss det første kvarteret. At matchkondisjonen ikke er helt på topp visste vi fra før, men at den skulle være såpass ille kom overraskende på. Her har klubbens fysiske trener en jobb å gjøre!

Vi hadde endel forfall, men stilte allikevel med 15 mann fra 11er og 7er. Både Morten og Vegard måtte stå over, men Henrik, en kompis av Eivind P, stilte sporty opp og gjorde en hederlig innsats i mål. Jo og Olav fikk sin Oslo-Ørn-debut, mens Espen fikk sine første 11er-minutter i Ørn-trøya.

Det startet imidlertid bra, både spillemessig og uttellingsmessig. Vi klarte å trille ball og bygge opp angrep bakfra, og skapte forholdsvis store rom gjennom god bevegelse på midten. Vi fikk også lønn i form av en scoring relativt tidlig, etter pent samarbeid mellom Stian og Eivind S. Eivind avslutter med et godt plassert skudd høyt oppe i keepers venstre hjørne, og det står 1-0 til Oslo-Ørn. Etter scoringen fortsatte vi å spille brukbart, men ble hardt straffet etter et slurvete balltap. Danias raske venstreving kom seg inn bak forsvaret vårt og banket ballen opp i nettaket bak Henrik - 1-1. Siden dette var Danias første ordentlige sjanse var vi ikke veldig bekymret, men vi begynte å miste initiativet utover i omgangen. 1-1 sto seg imidlertid til pause.

Etter hvilen var kampbildet radikalt endret. De danske drænge fikk spille ball mens vi ble løpende imellom. Vi kom ikke raskt nok opp i press, og det ble mye jobbing enkeltvis. Dania tok fullstendig over, og gikk fort opp til 1-2 på en noe heldig scoring. Vi gikk tom for krefter, og hadde lite å by på. Vi ble fraløpt i midtbaneleddet, og Danias kjappe vinger ga oss store problemer når vi begynte å bli slitne. At Dania økte ledelsen kom dermed ikke som noen overraskelse. 1-3, og spikeren i kista for et pesende Ørn-lag. Det kunne fort ha blitt flere baklengs, men resultatet sto seg kampen ut.

Siden dette tross alt var den første testen vår i år skal vi ikke legge alt for stor vekt på resultatet, men at vi ikke kunne matche Dania på kondisjon var en stygg overraskelse. At det blir litt manglende samhandling er naturlig, og at de fleste er smårustne er heller ikke spesielt merkelig. Vi tar med oss det positive spillet fra det første kvarteret, og er fornøyd med at Ørn mer og mer fremstår som et spillende lag. Når kampformen melder seg i tillegg bør vi bite godt fra oss utover!

Lagoppstilling

Henrik - Andreas F, Olav, Eirik (k), Sigurd - Jo, Knut, Eivind P, Eivind S (1), Stian - Espen.

Innbyttere: Antoni, Torbjørn, Christian, Robert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar