tirsdag 24. april 2012

Ørn fikk deng av Driv

Med mandagens cupmøte med Bjørndal i tankene lot Oslo-Ørn flere sentrale spillere få en frihelg, noe som førte til en tynnere tropp en vanlig. Motstander Driv er en gammel kjenning fra fordums tider i 6. divisjon, men Enebakk-laget har i likhet med oss måttet ta steget ned en divisjon siden sist vi møttes. Mjær stadion har blitt oppgradert til kunstgressbane, noe som i utgangspunktet skulle passe Ørns feinschmekkerfotball som fot i osmose. Gamle Ørn-travere på tribunen fikk se flere nye fjes på banen, og alt i alt ble dette en kamp med mye eksperimentering fra vår side.

Vi startet med Henrik i rollen som hengende spiss bak Jo, et trekk som fungerte veldig bra. Forsvaret var imidlertid nykomponert, og fungerte følgelig ikke like bra. Driv tok ledelsen, men Henrik utlignet etter forarbeid av Eivind. 1-1. Kort tid etter lå vi på ny under, men nok en gang slo vi tilbake gjennom kombinasjonen Eivind/Henrik. Førstnevnte serverte sistnevnte et perfekt innlegg som ble stupheadet i mål! Vakkert - 2-2 til pause.

Ørns trener ga hele 4 mann sin første prøvesmak av livet i den svart/grønne trøya i denne kampen, og Ørneredet håper at ikke kamputviklingen i andre omgang skremte vekk alle sammen. Driv gikk opp til 3-2, før vi kjemper oss tilbake. Debutant Robel scorer lekkert alene med keeper, 3-3. Men så. I disse dager markerer man at det er 100 år siden Titanic grunnstøtte, og Oslo-Ørns eksentriske trener markerte jubileet med å sette seg selv ned som stopper. Drivs spiss, tidligere Vålerenga-spiller Knut Hovel Heiaas, fikk fritt spillerom mot et svekket Ørn-forsvar. Suksessoppskriften fra forrige sesong fungerte etter boken, og Ørn slapp inn 4 mål på snaue kvarteret! Vellykket eksperiment der, altså. Robel pyntet på bunnlinjen med sin andre scoring for dagen, og kampen endte med hockeysifrene 4-7.

Til tross for det stygge resultatet tar vi med oss de få positivene: Vi fortsetter å spille ball langs bakken, og med unntak av det kollektive selvmordet i 15 minutter spiller vi heller ikke så verst. I tillegg scorer Robel 2 mål i debuten, og Henrik viser at han fungerer veldig bra i mellomrommet mellom midtbane og spiss. Men nå begynner snart alvoret, da holder det ikke med noe annet enn harde, tydelige resultater.