onsdag 2. mai 2012

Ørn nær cupbombe

Oslo-Ørn levde opp til salige Ibsens "Over Ævne" i OBOS-cupens 2. runde mot Bjørndal, laget vi også møtte i fjorårets cup. I møte med en motstander som er nyopprykket til 5. divisjon forventet vi en stri tørn, men fikk i stedet se et Ørn-lag som leverte sin beste kamp på flere år.

Vi gikk lavt ut i en 4-5-1-formasjon, og lot Bjørndal trille ball. Vi klarte å holde oss samlet i presset, og sideforskyvningen var det lite å utsette på. Nils jaget på topp, og resten av laget klarte å flytte etter. Bjørndal kom til et par halvsjanser, men vi følte oss sjelden ordentlig truet i starten av kampen. Allikevel gikk det til slutt som det måtte gå, og vi ble liggende under 0-1. Tidligere ville et surt baklengsmål føre til at vi tok frem det hvite flagget, men målbevisste Ørner brettet opp ermene og tok mer og mer tak i kampen. Vi la om til 4-4-2 for å prøve å få en utligning, og da dommeren blåser for straffe til Oslo-Ørn aner vi en aldri så liten sensasjon. Andreas melder seg frivillig, går frem til straffemerket og setter ballen...utenfor! Bittert, siden vi følte vi fortjente en utligning på dette tidspunktet. Kort tid etter får innbytter Jo en stor sjanse, men heller ikke denne gangen får vi mål. Også etter at vi går all-in og legger om til 3-4-3 fortsetter vi å stresse Bjørndal, men dessverre må vi gå av banen uten nettsus i "riktig" mål. Snipp, snapp, snute, så var cupeventyret ute.

Til tross for tap må vi si at dette var en kjempekamp fra vår side. Vi møter et godt organisert lag, og i perioder av andre omgang er det vi som styrer kampen. Vi jobber bra defensivt og holder formasjonen, og skaper også sjanser etter hvert. Om vi klarer å holde oss på et slikt nivå skal vi klare å stelle i stand problemer for alle lagene i avdelingen vår i 7. divisjon. Neste år satser vi på avansement i cupen også - gjerne mot en annen motstander for variasjonens del!