mandag 2. mai 2011

Ørn med fortjent seier i sesongåpningen

Oslo-Ørn startet tilværelsen i 7. divisjon med en solid 3-1-seier borte mot Høybråten/Stovner 2. Vi skred til verket i en flat 4-5-1-formasjon, med Stian, Eivind og Håkon i den sentrale midtbanetroikaen, Andersson og Andreas på kantene og Nils på topp. Starten er preget av en viss nervøsitet, all samhandling er fraværende og pasningene sendes konstant med feil adresse. Det er urovekkende at vi også i denne kampen må slippe inn et totalt unødvendig baklengsmål før vi kommer ordentlig i gang, men det er altså hva som skjer. Motstandernes spiss utnytter kaos i de bakre rekker hos Ørn, og sender hjemmelaget i ledelsen etter 10-12 spilte minutter. 1-0. Ørn, som hittil har minnet mer om skremte høns enn farlige rovfugler, bestemmer seg for å brette opp ermene og roe nervene. Midtbanen begynner å komme bedre inn i kampen, mens forsvaret stresser mindre med ballen i beina. Heldigvis for lagmoralen kommer vi inn igjen i kampen kort tid etter Høybråten/Stovners scoring, da nykommer Håkon smeller ballen i tverrligger og ned på streken. Dommeren dømmer mål, noe vi er rimelig sikre på var en korrekt avgjørelse til tross for protester fra hjemmelaget. 1-1 fra Håkon "Hurst" Tveitan, game on! Målet gir de tilreisende fra Torshov ny selvtillit, og tilropene fra benken begynner å endre karakter i mer oppmuntrende retning. Formann Furulund pådrar seg sitt obligatoriske gule kort for en sen takling midt på banen, og vi frykter det verste. Mannen som i enkelte kretser på Nordre Aker går under tilnavnet Legolas skikker seg imidlertid fint resten av kampen, og forsaker blodige hevntokter til fordel for helhjertet arbeidsinnsats. Mot slutten av omgangen får vi straffe, etter at innbytter Oddbjørn felles innenfor sekstenmeteren etter et sugende løp fra backplass. Vår faste straffeeksekutør Andersson sitter på linja, så KA stepper frekt og freidig frem til straffemerket - under høylydte trusler fra trenerhold om snarlig bytte dersom sjansen misbrukes. KA er rolig som en valiumspåvirket minstepensjonist, og sender ballen til høyre og keeper til venstre. 1-2, og man forbereder seg så smått på fest i paradegaten Vogts gate.

Andre omgang starter som den første ble avsluttet, med relativt god Ørn-kontroll. Vi forærer riktignok Høybråten/Stovner ballen helt unødvendig i enkelte tilfeller, men det oppstår få farligheter foran målet til Morten - med et par store unntak, hvor hjemmelagets spisser burde gjort en bedre jobb. Håkon, som la ned en kjempeinnsats på midtbanen og utvilsomt var banens beste, prøver til og med å hjelpe motstanderen ved å servere en ferdigscoret Jesper Olsen-pasning til en av spissene. Muligheten misbrukes. Istedet er det Oslo-Ørn som legger på til 1-3. Etter et flott forarbeid av Nils ute på høyrekanten slås innlegget over på motsatt side, hvor innbytter Kim André kommer stormende inn og putter ballen i nota. Vi holder ledelsen kampen ut, og deler tabelltoppen med Lille Tøyen 2.

Det er mye positivt å ta med seg fra den første seriekampen vår. 3 poeng, naturligvis, men også tidvis god fotball. Vi spiller ball langs bakken, og kontrollerer midtbanen mesteparten av kampen. Vi er nødt til å luke ut stygge pasningsfeil og situasjoner hvor vi mister ballen i farlige situasjoner, men vi er absolutt på rett vei. Samhandlingen mellom lagdelene må også bli bedre, men det er forhåpentligvis noe som vil komme av seg selv utover i sesongen. Det er også positivt å se at alle nykommerne gjør en imponerende jobb, at kampen om en plass på laget er tøffere enn i fjor er det ingen tvil om. Vi gleder oss til fortsettelsen - neste kamp er mot Frelsesarmeen tirsdag 3. mai på Ekeberg. Så fjæra fyk!

Lagoppstilling

Morten - Murer'n, Anders, Eirik (k), Svein Ove - Håkon (1) - Andersson, Stian, Eivind, Andreas - Nils

Innbyttere: Oddbjørn, Sigurd, KA (1), Kim André (1), Aslak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar