tirsdag 15. mai 2012

Blåmandag på Dælenga da Ørn så rødt

Var det dommeren? Var det vinden? Var det de nye draktene? Uavhengig av hva årsaken var, gikk i hvert fall Oslo-Ørn poengløse av banen etter et surt 0-2-nederlag for vestkantfiffen fra Ullern. Ullern 3 ankom Fort Dælenga med fire poeng på to kamper, to færre enn vertskapet. Østkantrampen stilte med en sterk tropp til gårsdagens kamp, den store overraskelsen var at Ørns Berbatov, Frank, var inne i varmen igjen. Knut var inne i startelleveren etter å ha giret seg opp til denne kampen et halvt år i forveien, og vi hadde god dekning både på bane og benk. En sterk tro på 3 poeng lå i lufta over 0552 Oslo.

Vi burde ha skjønt at det ikke skulle gå veien allerede før kampen begynte, da vi får et jærtegn i form av strikse og umedgjørlige parkeringsvakter som vil taue vekk bilen til Moro-Morten. Videre dukker dommeren opp enda senere enn varslet, og det er to rastløse lag som omsider inntar banen rundt halv ni. Til tross for at Oslo-Ørn kontrollerer innledningen av kampen er det mange feilpasninger, lite bevegelse og manglende samhandling over hele linja. Vi foretar mange feilvalg, og det vil seg ikke helt for noen av oss. Begge lag slår mye langt uten å komme til spesielt mange sjanser før en Ullern-spiss utnytter en feilvurdering i Ørn-forsvaret og banker inn 0-1 bak en sjanseløs Morten. Vi sliter med å finne rytmen også etter baklengsmålet, og etter en rekke etterslenger fra vår side retter dommeren baker for smed da Joachim får sitt andre gule og må forlate banen. En utrolig streng avgjørelse, som fører til at vi får en langt tøffere jobb enn ønsket. Før omgangen er omme rekker Jo å misse på en stor sjanse etter godt samarbeid med Nils, og vi ligger fortsatt under da mannen i sort blåser til pause.

Det mest gledelige med Oslo-Ørn denne sesongen er at vi aldri gir opp. Vi er fokuserte og positive i pausepraten, og går på banen trygge på at vi skal klare å utligne. Vi går ut i en 4-4-1-formasjon, og satser på å beholde kontroll over midtbanen mens Nils legger press på backfireren til Ullern. Vi lykkes greit nok, det er fortsatt vi som kjører kampen i begynnelsen av omgangen. Ullern har allikevel få problemer, vi klarer ikke å teste bortelagets keeper i nevneverdig grad. Etter hvert som mørket senker seg over Dælenga (hvor var baneansvarlig?) tar Ullern over kampen, og bare en god Morten hindrer flere baklengs idet vi får stadrig flere kontringer mot oss. Når vi til slutt legger om til tre bak og kaster innpå det vi har av innbyttere skjer det uunngåelige - Ullern øker ledelsen til 0-2. De to første skuddforsøkene blokkeres, men da ballen spretter tilbake til Ullerns spiss er slaget tapt.

Dette tapet var bittert å svelge, siden vi føler at vi er mer enn kapable til å tukte Ullern. At vi får en i våre øyne feilaktig utvisning mot oss tidlig i kampen gjør det enda surere. Allikevel klarer vi å heve oss etter pause, og gjør en brukbar kamp under omstendighetene. Vi gir ikke opp, og selv om vi nå har falt ned på sjetteplass har vi stor tro på at vi skal henge med på øvre halvdel av tabellen. De neste kampene mot Gøy-Nor og Oldenborg 3 vil gi oss en bedre pekepinn på hvor vi står, så om vi sanker noen poeng der kan det bli morsomt fremover. Til neste mandag - så fjæra fyk!