mandag 20. juni 2011

Hardtkjempende og fintspillende Oslo-Ørn slo tilbake!

Etter forrige ukes fadese mot Türk Genclik var det store spørsmålet om Oslo-Ørn skulle klare å reise seg, eller om vi skulle ta ytterligere et steg mot avgrunnen? Vi møtte Press til kamp på vår hjemmebane, Ekeberg 7, som vi etter halvspilt serie endelig har klart å lokalisere. Ørnelaget led under mange forfall, men endelig skulle trenerduoens iherdige arbeid med å skaffe en stor spillerstall bære frukter. Vi kjempet og sto på, og når vi i tillegg klarte å spille tidvis flott fotball er det moro å være Ørn-trener!

Med Moro-Morten på treningsleir i varmere strøk måtte KA ta på seg hanskene, og mannen som har brukt store deler av vårsesongen til å slå tunneler på Paolo Di Canio på Lazios treningsfelt utførte oppgaven med glans. Denne kampen begynte imidlertid med noe vi heller sjelden opplever for tiden - Ørn-ledelse 1-0! Comeback Kid Furulund legger fint inn fra venstre, og det er duket for en helt surrealistisk opplevelse - FRANK, av alle i hele verden, header inn 1-0! Ikke nok med det, han simpelthen knuser motstanderen i lufta som en betydelig lavere versjon av sambygding Jostein Flo! Vakkert, og ledelse til hjemmelaget. Etter å ha tatt ledelsen blir vi hakket mer rufsete, og feilpasningene øker i antall. Press' angripere sørger for å sette bumerket sitt på Ørn-forsvarerne, kaptein Eirik ender blant annet opp med en større leppe enn han til daglig gestalter. Kampens dommer belønner vår høyreiste og høyrøstede midtstopper med gult kort. Spillet vårt bedrer seg heldigvis, og samarbeidet mellom Eivind og Robert på midten begynner å fungere veldig bra. Etter å ha overvurdert sin egen fysiske tilstand må Sigurd "Owen Hargreaves" Thune forlate banen, noe som ser ut til å gi Ørn en solid vitamininnsprøytning. Rett før pause er nemlig Frank igjen på ferde. En pen opprulling på kanten ender med at Eivind serverer Frank, og den slepne teknikeren fra Vestlandet gjør ingen feil. 2-0 til Ørn!

I pausen må dessverre KA kaste inn håndkledet, og innta benken med en ispose på ankelen. Ny mann mellom stengene er høyrekant Andersson, som med stoisk ro røyker ferdig pause-sigaretten før han tar på seg hanskene. Andre omgang starter bra, og samspillet mellom Ørnene blir stadig bedre. Vi får til mange fine kombinasjoner, og klarer å roe ned og trille ball. I tillegg kjemper vi hardt for å vinne ballen tilbake når vi mister den, og gir alt i duellene. Vi er flinke til å bruke kantene, og kommer ofte til innlegg. Kort sagt - vi spiller pen fotball til tross for den humpete matta, og vi skaper sjanser. Slikt må da ende med scoring? Enkelt og greit - ja, det gjør det. Etter solid kjemping og et godt løp av Kim André på venstrebacken ender ballen opp hos Frank, som kaldt putter ballen under keeper og sikrer seg hat-trick. 3-0! Før den tid rakk for øvrig Press å sette trener Thunes nerver på en stygg prøvelse, etter en skummel situasjon som endte opp med at keeper-reserve-reserve Andersson leverte årets redning i 7. divisjon: En ball som går mot vårt mål endrer retning og spinner mot nettet, helt til Christian viser frem hittil ukjent smidighet og hockey-redder på streken...med hælen! René Higuita, eat your heart out. Fast forward til 3-0, og etter Franks hat-trick fortsetter vi å spille fin fotball. Robert og Eivind sprer pasninger ut på flankene og trer gjennom i midten, og både Joachim og Aslak er uheldige som ikke havner i målprotokollen. Det skal allikevel ikke vare lenge før målet kommer, og etter fint forarbeid og innlegg fra Eivind er nok en gang - hvem ellers? - Frank fremme og putter fra kort hold. 4-0, alle signert nyervervelsen fra Stryn! Fire holder tydeligvis, for den ovennevnte spiller setter noe senere et vakkert innlegg fra Joachim til side for mål. Press reduserer til 4-1 før kampen blåses av, men alle poengene blir med hjem til Torshov.

Det var moro å se Oslo-Ørn i kveld. Samtlige mann sto på, gikk i duellene, prøvde å spille fotball - og lyktes. Spillere som Robert, Joachim og Antoni, som har måttet slite benken mye hittil i sesongen, fikk sjansen fra start og grep den med begge hender. Forsvaret fungerte bra, og ga Press' sterke spiss lite spillerom. Eivind og Robert utfylte hverandre godt på midten, og på flankene jobbet Stian og Andersson utrettelig. Frank får naturlig nok BB-prisen etter 4 mål, men også makker Joachim og Aslak i andre omgang fortjener heder og ære. Vi ligger nå helt OK til midt på tabellen, og med seier mot Høybråten/Stovner 2 i siste kamp før ferien vil vi ha et greit utgangspunkt før høstsesongen. Bra jobba, gutta!

Vi benytter også anledningen til å gratulere 7er-laget med 4-1-seier mot Andes 2. Herlig Ørn-kveld!

Lagoppstilling

KA - Antoni, Eirik (k), Sigurd, Murer'n - Andersson, Robert, Eivind, Stian - Joachim, Frank (4).

Innbyttere: Aslak, Knut, Kim André.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar