tirsdag 14. juni 2011

Kalassifre for Ørn - rett vei!

Først av alt en beklagelse. Det lyktes dessverre ikke Ørneredets utsendte å notere ned hvem som scoret når, siden Oslo-Ørn løp løpsk mot et sterkt handicappet Lille Tøyen 2-lag. Hele 12-2 sto det i målprotokollen da kampen var over, og dermed fikk vi slettet den stygge målforskjellen fra NIH-kampen tidligere i vår. Vi har imidlertid stålkontroll på hvem som scoret, ingen slinger i valsen der, nei.

Det var et usedvanlig fokusert Ørn-mannskap som satte i gang med blodseriøs oppvarming i regnet på Ekeberg mens motstanderne fra Tøyen trakk inn i ly i skogholtet ved banen. 1-0 rent psykologisk allerede der, altså. Ved kampstart viser det seg at Lille Tøyens A-lagsprioriteringer går ut over andrelaget, og vi møter dermed redusert motstand. Med tanke på Oslo-Ørns formkurve var dette en særdeles kjærkommen overraskelse. Som en vis mann sa: "You can only beat what's in front of you". Den oppgaven mestret vi til gangs, selv om vi begynte med et vell av sleivspark og elendige pasninger. Vi fikk heldigvis et tidlig mål ved Nils, og etter dette roet vi oss ned og prøvde å spille fotball. Vi ledet komfortabelt 5-0 til pause, og kunne tillate oss å bytte mye og gi alle brukbart med spilletid. Spillende trener Thune måtte gå av med skade like før pause ("pysestrekk", ifølge en fremtidig benkesliter), og byttet dermed spillere på løpende bånd.

Etter pause fortsatte vi å score, før Lille Tøyen fikk inn et par fulltreffere i tillegg til et annullert mål. Det ene målet kom på et feilaktig idømt straffespark fra kampens mildt sagt eksentriske dommer, der Knut takler på ballen mens Lille Tøyen-spilleren kaster seg jamrende til bakken. Til tross for dette skal vi si oss heldige med at dommeren hadde glemt igjen kortstokken hjemme, da Eirik som bakerste mann freser ned ballfører, ball, gresstuster og jordlag med en dømmekraft som ikke har vært å spore siden Decca avslo å signere The Beatles. Etter denne småturbulente perioden kommer Ørn seg tilbake på målsporet, og putter dusinet fullt før kampen blåses av. Henrik og Andersson vinner festen med hvert sitt hat-trick, mens Andreas står for kampens prestasjon da han dribler seg gjennom det som er av Lille Tøyen-forsvarere. Til og med svunne tiders toppscorer Eltvik putter 2!

Til tross for at vi er heldige med motstanden er det godt å se Oslo-Ørn score mål igjen, og med denne seieren rykker vi opp fra nedrykkssumpa. Vi satser på å karre oss fast midt på tabellen før høstsesongen, og håper å starte med å kjempe til oss alle poengene borte mot Türk Genclik i neste runde.