tirsdag 7. juni 2011

Ørn faller sammen etter positiv førsteomgang

For å ta det positive først: Etter gårsdagens 1-3-tap for Vestli 2 rykket Oslo-Ørn opp på 9. plass på tabellen, ettersom Turk Genclik røk hele 0-9 mot OSI 3. Fortsetter vi trenden bør vi altså befinne oss omtrent midt på treet ved halvspilt sesong.

Idrettsetaten lot oss få spille kamp til tross for regnvær i går, og det var et forholdsvis optimistisk Ørn-mannskap som møtte på vår hjemmebane i utlendighet, Ekeberg 7, i går. Ørna virket skjerpet og fokuserte under oppvarmingen, og gikk ut i en uprøvd 4-2-3-1-formasjon med høyt press. I begynnelsen av kampen fungerte dette godt, vi klarte å stresse Vestli til å gjøre mange feil på egen banehalvdel, samtidig som vi holdt dem på trygg avstand fra Morten. Midtbanen med Knut og Håkon kjempet godt, mens Frank lå i trequartista-rollen like bak Nils. Sistnevnte jaget rundt på topp som en greyhound med rabies, og hadde med litt hell sikret seg både ett og to mål før pause. Andreas og Henrik på kantene jobber bra, og det er også fra kantene sjansene våre oppstår. Henrik har blant annet flere innlegg som burde fått en bedre skjebne. Vi går til pause med 0-0, og Vestli bør helt klart være mest fornøyd med dét.

Etter pause er det derimot duket for rollebytte. Nå er det Vestli som spiller ball, og vi som blir løpende imellom. Kort tid ut i omgangen er det også Stovner-laget som får hull på byllen, etter at en langpasning havner mellom våre stoppere og Morten. Vestli-spilleren gjør ingen feil alene med keeper, og sender bortelaget opp i ledelsen. 0-1. Dette fører til full fugleinfluensa hos Ørn, hvor alle løper rundt på måfå i håp om å få tak i ballen. Vi blir tydelig mer stressa, og pasningene sitter ikke. I tillegg begynner det å skorte på løpskapasiteten, og trenerteamet må ta ansvaret for at byttene ikke skjer oftere med hele 6 mann på benken. 0-2 kommer etter at vi ikke får klarert en dødball. En Vestli-spiller er raskest på andreballen og header ballen i bue over vår mann på stolpen og i mål. Når så også 0-3 kommer etter hjørnespark er det tydelig at Oslo-Ørn må hjem og øve på markeringer. To mål imot på dødball mot et lag med en gjennomsnittshøyde på ca. 1.60 er ganske enkelt ikke akseptabelt. Mot slutten av kampen blir det også litt temperatur. En hardtarbeidende Nils går røft inn i en Vestli-spiller, som deretter ser svart og hopper inn i fjorårets Ørn-toppscorer med knottene først. Direkte rødt kort, og en korrekt avgjørelse av kampens høyst variable dommer. Ørns overtall varer imidlertid ikke lenge, da Håkon pådrar seg sitt andre gule for dagen etter en felling utenfor egen sekstenmeter. Mot slutten av kampen får vi et trøstemål ved Nils, som endelig åpner målkontoen for sesongen. 1-3 og slutt, men vi rykker altså ett hakk opp på tabellen allikevel.

Fra denne kampen tar vi med oss en god førsteomgang, som nok dessverre vil havne litt i skyggen når utfallet av kampen ble som det ble. At Nils scorer igjen er også veldig positivt. Det at vi misser et par kjempesjanser er derimot ikke like positivt, men vi skaper i det minste mer enn mot OSI. Treningsgrunnlaget vårt er dessverre for dårlig, noe som viser seg i kamp etter kamp ettersom vi stadig blir fraløpt utover i andreomgangen. Samhandlingen som sitter bra i første forsvinner i andre, og vi er tilbake der vi var mot OSI, hvor vi jobber mest hver for oss. Neste kamp er allerede førstkommende torsdag mot Lille Tøyen 2. Vi bør ha en fair sjanse dersom vi fortsetter der vi slapp i første omgang mot Vestli, men må bli flinkere til å omsette sjanser i mål og bruke innbytterne smartere. Trenerne lover bot og bedring på sistnevnte område, så håper vi at alle er med og drar lasset gjennom steinhard jobbing og positiv innstilling i kampene fremover.