tirsdag 13. september 2011

Ny nedtur i regnet på Stovner

Hvor skal man starte? Med en katastrofal åpning på kampen? Med en, mildt sagt, mindre god dommer? Eller med et Oslo-Ørn-lag som ikke melder seg på i det hele tatt?

I høljregnet oppe på Stovner ble Torshovs finest utspilt av Vestli 2, og sendt hjem med stygge 0-6 i bagasjen. Vi er nå avhengige av å unngå tap mot Türk Genclik i neste kamp dersom vi ikke ønsker å kalle oss et 8. divisjonslag neste sesong. Heldigvis for oss tapte også Türk 0-6 denne runden, men laget fra Stubberudmyra har én kamp mindre spilt. Vi setter vår lit til at NIH vinner hengekampen, og at vi klarer å gjøre vår del av jobben hjemme på Dælenga førstkommende mandag.

Vi må i såfall være betraktelig mer skjerpet i neste kamp dersom vi skal ha håp om poeng. For n'te gang slipper Oslo-Ørn inn mål få minutter etter at dommeren har blåst i fløyta for første gang, 0-1, og dårlig stemning. 0-2 kommer før det har gått ti minutter, etter at dommeren på uforklarlig vis lar være å blåse da en Vestli-spiller er milevis i offside. Når også 0-3 kommer på en svak dommeravgjørelse begynner humøret i Ørn-leiren å nærme seg nullpunktet. Oppoverbakken er bratt, og selv om vi tidvis kommer bedre inn i kampen lar vi Vestli få alt for mye spillerom. Johnny fra Stovner & co er raske til beins, og pasningsspillet er på et høyere nivå enn Ørns miserable mæling. Til pause står det 0-4, og for å strø litt ekstra salt i såret unngikk kampens dommer å gi oss straffe på en åpenlys hands. Vi feiret med andre ord med kaffe og kaker i pausen.

Andre omgang ble jevnere, men ettersom vi skulle ta igjen en firemålsledelse ble det aldri ordentlig kamp. Vi hadde et par halvsjanser, men skapte få virkelige farligheter. Enklere blir det ikke da dommeren bestemmer seg for å gi Oddbjørn rødt kort etter selv å ha dyttet til Ørn-spilleren (!). Det er greit at man ikke skal forvente en hær av Collina-er så langt nede i divisjonssystemet, men det får da være grenser for oppførsel. Med 10 mann er vi sjanseløse, om vi ikke var det fra før, og et straffespark (korrekt idømt) og en kontring besegler Ørns skjebne. 0-6 - stygge sifre mot et helt OK lag som vi burde ha prestert langt bedre mot.

Det er en rekke ting å ta tak i her, som mangelen på ordentlig oppvarming (trenerens ansvar), mangelen på konsentrasjon, mangelen på vilje og innsats og mangelen på godt treningsgrunnlag. Sånn rent galgenhumoristisk sett har vi i det minste solidaransvar for den dårlige prestasjonen, det er kun Eivind som får godkjentstempel fra Jesperud kunstgress. Torsdag er første mulighet til å få fart på beina, da vi har trening på samme tid og samme sted. Fredag spiller vi oppvisningskamp, noe som vil være en gyllen mulighet for sosial bonding i England '96-stil. Mandag spiller vi sekspoengerskamp mot Türk Genclik, Ørneredet forventer glødende innsats, stål i bein og armer og blod på trøya!