onsdag 28. september 2011

Oslo-Ørn berget plassen etter dramatisk serieinnspurt

Etter å ha brukt sesongen til å male seg inn i et hjørne var det ingen annen utvei enn å slå Press dersom Ørna fra Torshov skulle være garantert 7. divisjonsspill neste sesong. Vårens kamp endte med solide 4-1 til Oslo-Ørn, etter at Frank scoret alle målene. Vi visste også at Türk Genclik møtte et godt Vestli 2-lag i siste runde, og så vel strengt tatt for oss at dette skulle gå veien. Uansett, kampene skal spilles først, og det var en usedvanlig konsentrert Ørn-gjeng som inntok den fine matta på ærverdige Frogner stadion. Endelig har kretsen innsett at vår overjordiske teknikk behøver godt ordnede forhold for å komme til sin rett!

Press-fansen møtte manns- og kvinnssterke opp, og sørget for det som i 7. divisjonsmålestokk må kalles tyrkiske tilstander på tribunen. Publikumsrekord i avdelingen? Definitivt. Stålnervene sviktet imidlertid ikke bortelaget, muligens grunnet mange års inntak av beroligende midler, og de grønn- og svartkledde tok kommandoen fra avspark. Det viste seg ganske fort at dette var et langt bedre lag enn det Press-laget vi møtte før ferien, men vi klarte å spille til dels god fotball allikevel. Vi slapp heller ikke hjemmelaget til spesielt mange muligheter. Håkon inntok ryddeguttrollen på midten med bravur, og startet nye angrep umiddelbart etter at ballen var gjenvunnet. I det hele tatt viste vi en aggresjon i ballgjenvinningsfasen som har vært fraværende store deler av sesongen. Press ble satt under press, og vi skaper noen halvsjanser. På motsatt banehalvdel må også keeper-Morten i aksjon ved flere anledninger, men vi føler aldri at vi har mistet grepet om kampen. Ørn fortsetter å male på, og til slutt er det Nils som sprekker kampens jomfruhinne. Fint kombinasjonsspill på midten leder til en pasning ut på høyrekanten til Joachim, som slår et glitrende innlegg til Nils på motsatt kant. Målscorer-Nils feier ballen i mål, og det står 1-0 til Oslo-Ørn!

I andre omgang får vi det tøffere enn i første, og sliter med å holde Press fra livet. Vertene kommer til flere store muligheter, blant annet må Morten ut i full strekk for å skyfle en ball ut til corner. Årets redning? Press har også et par stolpeskudd, og ved en anledning blir trener Thune nødt til å tyne det siste ut av strekkskadde bein for å få ballen unna mållinjen. Jubelen kan dermed slippes løs da Nils setter inn sitt andre for kampen. Etter nok et godt innlegg fra høyrekanten lader Nils volleyfoten, og mens ti andre Ørn-spillere kveler et "NEI!" fyker ballen inn i keepers venstre hjørne. 2-0! Press gir ikke opp av den grunn, og tidvis er det rene beleiringen inne på Ørns banehalvdel. Oppildnet av et soprandominert publikum gasser de hvitkledde på, men må omsider innse at slaget er tapt. Oslo-Ørn beholder plassen i 7. divisjon!

Vi (og formodentlig Press) antok at dette medførte nedrykk for Türk Genclik, men med sterke 5-2 mot Vestli 2 oppe på Furuset er det mandagens motstander som må ta turen ned i divisjonssystemets kjeller. I Oslo-Ørn gleder vi oss derimot allerede til terminlista for neste sesong legges ut, og om opprykksambisjonene fra foregående sesong er redusert en smule, så skal vi i det minste klare å klore oss fast på øvre halvdel av tabellen. Ørneredet tar en ufortjent pause på ubestemt tid, men til neste gang - så fjæra fyk!

Lagoppstilling:

Morten - Sigurd, Eirik, Christian, Murer'n - Henrik, Håkon, Eivind, Nils (2) - Frank (k), Antoni.

Innbyttere: Joachim, Aslak, Stian, Daniel, Eivind P.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar