mandag 13. mai 2013

Brosundet knekker hardtkjempende og høytsytende Ørner

Etter den historiske seriestarten var spenningen stor blant fansen på Shamrock om hvorvidt Oslo-Ørn kunne videreføre den gode innsatsen mot eksil-sunnmøringene i Brosundet. De oransje med dialekt for spesielt interesserte gjorde seg på ingen måte bort i fjorårets 8. divisjon, som spådd av Ørneredets internspåkone etter vårt første møte. Et kretsmesterskap i pokalskapet skal man ikke kimse av! Til tross for at Brosundet tapte første kamp mot Stabæk 3 var det få som var i tvil om at vi kom til å møte god motstand denne mandagen i mai. Våre tystere i Ålesundsmiljøet hevdet sågar at Stabæk hadde flaks som vant første kamp.

At Ørn stilte med tilnærmet samme mannskap som i forrige kamp virket etter de første tjue minuttene å være et synsbedrag. Hele 0-4 i sekken, rundspilt både gjennom midtbanen og ved hjelp av langpasninger. Det hjelper ikke på humøret at det ene målet var en soleklar hands. De trofaste Petterøes-røykende på tribunen fryktet at dette skulle ende med tosifret. Vi løper ikke, vi er ikke oppe i press, og vi har strengt tatt ikke noe på en fotballbane å gjøre slik vi fremstår. Heldigvis innser vi etter hvert hvor flaut dette er. Eivind P gir oss en livline med sitt 1-4-mål, mens Mål-Nils gir oss nytt håp ved å sette inn 2-4. Når Robel knaller inn 3-4 fra distanse er det Brosundet som har havnet på defensiven, og Oslo-Ørn som har blod på tann/nebb. Selv om vi viser sterk lagmoral er det tydelig at bortelaget har flere gir å gå på enn oss, og jobben blir ikke enklere av at kampens _____ (sett inn skjellsord selv) dommer viser ut Eivind S for etter sigende å hevne seg på en Brosundet-spiller. Trener-Stian føler at Ørn blir urettferdig behandlet, og løper følgelig rundt som en sinna blodhund mens han takler alt som er i nærheten av å bevege seg. Den rutinerte knottetakleren slipper unna med gult kort før han byttes ut. Vi ender opp med å tape 3-7, og er tradisjonen tro mest opptatt av å klage på dommeren etter kampen. I etterpåklokskapens navn skal det sies at Brosundet trolig ble snytt for en straffe, så det er uansett ikke dommeren som taper kampen for oss - det er det den begredelige førsteomgangen som gjør. Full skjerping fra starten av i neste match! På den positive siden hever vi oss stort utover i omgangen, og helt til utvisningen er vi fullt på høyde med et godt motstanderlag. Brosundet burde ligge i toppen når sesongen er ferdigspilt, så med litt bedre konsentrasjon gjennom samtlige 90 minutter bør vi stille sterkt fremover.