tirsdag 28. mai 2013

Hederlig tap mot serielederen

Etter forrige ukes overbevisende seier var det en munter Oslo-Ørn-gjeng som la ut på ferden mot seilerskoene og hvitsnippforbrytelsenes land. Nærmere "Heisann Montebello" enn Voksen kunstgress er det knapt mulig å komme, men serieleder Ready 2 skulle vise seg å være alt annet enn sytete pappagutter. I Ørneredet rådet stor uro før kampstart, ettersom ryktene gikk om at høyreback, saftblander og supporterfavoritt Thune skulle vrakes grunner printerrelaterte uoverensstemmelser med høvding Furulund. Jern-Stian fra Bogerud begravde imidlertid fort stridsøksa da Murer'n "Lars-Erik" Johnsrud ankom for sent til oppvarmingen. Ytterligere dramatikk oppsto da Ørns svenskekontingent, nærmere bestemt Sebbe og Chrille, lå og sov da lagbussen sto klar for avreise ved Shamrock. Heldigvis har Sigurd "Travis Bickle" Thune nylig oppnådd svart belte i Oslo-trafikken, og med post-it-lapper som GPS var det en smal sak å plukke opp søvnige svensker på veien vestover. Andreas Fiskum var på ny draftet inn i troppen etter solid opptreden borte mot Vollen 2, og i tråd med Ørns "ta med en venn"-prinsipp fulgte nyanskaffelsen Robert med på kjøpet. Den store bomben var at Toppscorer-Eivind var vraket fra førsteelleveren, et taktisk trekk som gjorde at fansen på Torshov satte "kaffen" i vrangstrupen! Med Nils ute for resten av vårsesongen, hvem skulle score målene for Ørn?

Ready sto med full pott etter fire kamper, og slo Stabæk hele 7-0 i forrige kamp. Mot en såpass skummel motstander valgte Coach Furulund å gå ut i en forsiktig 4-2-3-1-formasjon, med Chrille og Robel på defensiv midtbane, Sebbe som offensiv og Pierre på topp. Taktikken er vellykket, og vi er flinke til å flytte beina. Vi ligger bra i posisjon, og nekter Ready rom. De marineblå stanger og stanger mot en kompakt Ørn-mur, og vi har grei kontroll - i hvert fall helt til Øystein får drypp og sender i vei en Jesper Olsen-pasning innenfor egen 16-meter. 1-0, og det kommer noen stygge nordlandske bannord etter scoringen. Vi lar oss uansett ikke knekke så lett. Kort tid etter smeller Super-Sebbe inn 1-1 fra langt hold mens en tafatt Ready-keeper strekker våpen. Ready har fortsatt det spillemessige overtaket, men vi er brukbart med. I hvert fall til det glipper i markeringene, slik at en Ready-spiller får gå opp uhindret og sette inn 2-1 bak en sjanseløs Vegard. Nok et bittert baklengsmål. Men så! Så gjør han det IGJEN! Hvem og hva? Frisparkkongen Robel prikker inn utligningen fra langt hold, naturligvis. Vakkert! Det er derfor desto surere å havne under nok en gang kort tid etter. Spesielt siden det for tredje gang skyldes slurvete forsvarsspill. Readys kantspiller jager en ball Ørn-forsvaret har gitt opp, og sender ballen inn foran mål der en ventende angrepsspiller banker den i nota bak Ørns sisteskanse. 3-2.

Ettersom Sebbe måtte ut med skade i første omgang kom Stian inn, og i pausen foretok Ørn ytterligere bytter. Eivind P inn for Pierre, debutant Robert inn for en meget god Daniel M, og Murer'n inn for Sigurd, da sistnevnte fortsatt slet med panikkangst etter å ha opplevd at motstanderne doblet opp på kanten. Denne omgangen er hakket daffere enn den første, og når Ready setter inn to kjappe mens vi brenner en trippelsjanse er løpet kjørt. Vi ender opp med å tape 6-2, et noe flatterende resultat for serielederen. Vi gjør en god kamp mot et bra lag, og velger å legge vekt på den positive kollektive innsatsen fremfor slurvete forsvarsarbeid. I de neste kampene møter vi hovedsakelig lag vi bør ta tre poeng mot, så om vi viser samme innsatsvilje og gode pasningsspill frem mot sommeren kan høstsesongen bli morsom. Førstkommende fredag møter vi fjerdedivisjonslaget Rilindja i cupen, og Ørneredet oppfordrer alle ørnevenner til å innfinne seg på Ekeberg kl. 18.30 til match og sosialt samvær i etterkant.

Lagoppstilling

Vegard - Sigurd, Øystein, Eirik, Andreas F - Chrille, Robel (1) - Daniel M, Sebbe (1), Eivind S - Pierre.

Innbyttere: Eivind P, Stian, Murer'n, Robert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar