tirsdag 23. august 2011

Nekter å forandre spillestil tross katastrofetap

Ørnens flukt, 23.08.2011

Det var knyttet store forventninger til trener Andresen før denne sesongen, men treneren har ikke innfridd. Selv etter sesongverste, en katastrofal kamp mot Langhus i går kveld, nekter han å gjøre endringer i spillestilen. Supportere og klubbledelse murrer i kulissene.

Noe er alvorlig galt i Oslo Ørn. Etter en bra sensongavslutning før sommerferien var det mange, deriblant trenerteamet selv, som ymtet frempå med at høstsesongen skulle være de fjærkleddes triumf. Så ble det ikke, for etter tre kamper står Ørna med null poeng og katastrofale 18 - 4 i målforskjell.

Blant supporterne var det positiv stemning før bondeoppgjøret mot Langhus, en lengre togtur utenfor hovedstaden. Sola skinte over Langhus stadion i det gutta i grønt ankom, klare for en seier mot de brunrøde som de tapte så knapt for i gjørma på Ekeberg. Motstanderne hadde imidlertid hentet inn forsterkninger siden sist, og tok raskt føringen på kampen, riktignok med stor hjelp fra Ørna selv. 
 
For det var en forsvarstabbe som skulle gi en treg Langhus-spiss all verdens tid alene med Stensrud i buret, og han gjorde ingen feil. Det var ikke spilt mer enn fem minutter før Ørna lå under. Og slik fortsatte det. Før dommeren blåste av en begredelig førsteomgang, hadde keeperkjempen rukket å se fem Langhus-baller i nettet, mens Ørna selv kun hadde vært frempå et par ganger, og overhodet ikke greide å fyre av noen skikkelige skudd når de først hadde sjansen.

Men tiden for tabber og pinlige øyeblikk var overhodet ikke over. Selv om trener Andresen forsøkte seg på en alvorsprat i pausen, var det et Oslo Ørn blottet for selvtillit som entret banen i andre omgang. Det varte ikke lenge før stopperveteran Valum fikk æren av å gjenta stopperkollega Ølbergs forsvarstabbe fra første omgang, og Langhus kunne enkelt putte på til 6-0. Etter dette kom Ørna litt mer inn  kampen, ledet an av Øystein Alsos og hans bror Edvard, som har vært på prøvespill fra Lofoten IL. Det var førstnevnte som etter brorens forarbeid fikk æren av å putte på til 6-1 i det som allerede var en begredelig fotballkamp.

- Edvard er en spiller vi har sett på en stund, forteller Øystein, som også gjør nytten som talentspeider for Torshovklubben. - Han vil definitivt være en styrke for laget med sin ballkontroll og raske bein, forteller han, men vil ikke avsløre om klubben har tilbudt en proffkontrakt eller ikke.

En ny spiller på prøvespill var altså det eneste lyspunktet i en kamp som skulle fortsette å være en begredelig forestilling. Oslo Ørn spilte så dårlig og ustrukturert at de trolig hadde fått juling av J11-laget som spilte på banen før dem. Selvsikkerheten og ballkontrollen var fullstendig borte, og Langhus´ skytekåte spiss fikk fyre av igjen og igjen, til keeper Moens store frustrasjon.

Moen skulle også få en kjempetabbe å skilte med selv, i likhet med stopperne Valum og Ølberg. I reneste Bjarte Flem-stil kastet han ballen direkte i eget mål helt upresset. Et frustrert Oslo Ørn-lag og et lattermildt motstanderlag kunne ikke annet enn å le av fadesen, som resulterte i 8-1 til hjemmelaget.

Resten av kampen er ikke verdt å skrive om, med unntak av at Øystein Alsos i midtbaneankerrollen fikk gleden av å pynte på resultatet til 10-2 med et lekkert hælspark. Det er en oppgitt trener vi møter i garderoben etter kampen:

- I dag må absolutt alle gutta gå i seg selv. Det er en del spillere som ikke fortjener å sove godt i natt, freser treneren, som etter det Ørnens Flukt erfarer henger i en tynn tråd etter historisk dårlige prestasjoner på banen og en medieprofil som mildt sagt må kalles uforutsigbar.

På tross av de elendige prestasjonene nekter treneren å endre trenerfilosofi:
- Vi skal fortsette å være sjuerfotballens andre divisjons fjerde avdelings Barcelona, insisterer han, og avviser journalistenes spørsmål om hvorvidt pasningskvalitet, ballkontroll, kondisjon, løpskraft eller avslutterferdigheter overhodet er bra nok til å spille denne typen fotball.

I klubbhuset til Ørna på Torshov uttrykkes det tydelige mishagsytringer både fra supporterne og klubbledelsen. Etter to svært gode prestasjoner av elleverlaget mot Wam-Kam og NIH, merkes det at sjuerlaget ikke leverer resultater.

- Vi er klar over situasjonen, og vil betegne den som problematisk, uttaler formann Furulund forsiktig da Ørnens Flukt ringer, og skynder seg å legge til: - Men vi har full tillit til Andresen, altså! Full tillit!

Etter kampen kom klubbens spiss Kristoffer Olavesen i klammeri med supportere på nettsamfunnet Twitter, etter at han etter sigende skal ha skrevet "Så dårlige supportere som denne klubben har fortjener de ikke bedre enn 10-2-tap" på nettsamfunnet. Kommentaren er nå slettet, og Ørnens Flukt har ikke vært i stand til å komme i kontakt med Olavesen for å bekrefte uttalelsene.

- Dersom dette stemmer, er det mildt sagt i strid med klubbens politikk og den aktuelle spillerens kontrakt, kommenterer formann Furulund med bister stemme, og lover å forfølge saken.

- Hvor er viljen til å blø for drakta? spør supporterklubben i en nyhetsartikkel på sine nettsider i dag, med klar adresse til Olavesens primadonnanykker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar