tirsdag 9. august 2011

Tap mot serieleder, tross heroisk innstats

Med Ørnens flukts journalister i streik, måtte desken ty til dyrkjøpte freelance-tjenester for å dekke rundens “top mot bunn”-oppgjør. Heroisk innsats av et sultent Ørn-lag gjorde sitt til at resultatet ble langt penere enn sist lagene møttes.

Ørnens flukt 9. august 2011

(Oslo Ørn - Teisen 2: 1-3): Det var ingen tvil om at Norway cup var over for i år. Undertegnede var først på åstedet, og fant det fullstendig folketomt. Kun en rekke melkehvite partytelt stod tilbake. Heldigvis flakset det til med ørner til vi til slutt var ni i tallet. Dette var kampen hvor det skulle bevises at avslutning av vårsesongen ikke skyldtes flaks og hjemmedømming.

Om bortelaget har direktelinje til navnebror Vidar vites ikke, men været gikk det ihvertfall ikke an å klage på. Matta så også ut til å ha tålt den ukeslange påkjenningen av barneføtter bedre enn i fjor. På hjemmelaget var forsvarskjempen Valum tilbake etter et kort skadeavbrekk, og krysset fingrene for å ikke jinxe seiersrekken med sin retur.

Det viste seg raskt at dette ikke skulle bli en reprise av misæren sist lagene møttes. Rett fra start fikk serielederne nok å henge pølsefingrene sine i, og som sist var det Ørnene som fikk hull på byllen først. Wroldsen putter kontant fra relativt kort hold. Gutta i ridderdraktene ser ut som de har tapt prinsessen og halve kongerike. Men Ørnene fikk ikke bruset med fjæra særlig lenge; rett etter satt utligningen utagbart i krysset bak Kenneth i buret.

Resten av første omgang ble svært jevnspilt, og hjemmelaget var på mange giftige besøk på andre halvdel. Mener bestemt at ingen vil kalle undertegnede partisk hvis jeg antyder at Ørn var nærmere mål nummer to enn Teisen før pausen. Her begynte det virkelig å lukte poeng og oddsbombe (som, i følge dommer Nilsen, var 1/50).

Andre omgang var i sin spede barndom da bortelaget kontret ihjel et ellers så solid forsvarspar. En ufortjent kalddusj vil mange si, men frykten spredde seg i troppen om hvorvidt gjestene endelig hadde våknet fra sommerdvalen. Så syntes ikke å skje, og ørnene satt alle kluter til for igjen å få balanse i regnskapet. Det lyktes bare nesten, med flere gode skudd i treverket. I stedet var det bortelaget som la på til 1-3, og fikk alle poengene med seg i sekken.

Det var allikevel et jovialt tapende lag som gikk av banen etter 2 ganger 30. Tomålstap i god Strømsgodset-stil var ingenting å skamme seg over. Dommen Nilsen mente dette kunne være sensongbeste for Torshovlaget, hvorpå flere i troppet nikket annerkjennende. “Fortsetter vi med slikt spill, blir det en god høst” ble det sagt før alle gikk hvert til sitt.

FAKTA: Oslo Ørn - Teisen 2