mandag 8. august 2011

Ørneredets resultatservice steng etter anklager om kampfiksing!

Den populære resultatservicen på live.orneredet.no ble ble i kveld tatt ned grunnet anklager om livebetting fra dommeraparat og spillere. Siden ble begjært stengt av UEFA midt under Oslo Ørns 7-erkamp mot Teisen 2 på Ekeberg 18, etter at et veldig hopp i aktivitet på sidene ble antatt å skyldes livebetting på underveisresultater. Ørneredets redaksjon fulgte kravet fra UEFA øyeblikkelig, noe som førte til en telefonstorm til Brakka på Torshov av forsmådde veteranørner som ikke hadde orket å ta turen opp til Ekeberg.

Redaktør for Ørneredet, Johnny Gåsvik, beklager hendelsen som han karaktiserer som "et grovt overtråkk mot den frie redaksjonelle linjen som Ørneredet og våre artsfrender har lagt seg på", men Gåsvik føyde seg etter forbundets krav umiddelbart etter beskyldningene ble framført.

Det var 4.dommeren i 2.-divisjonskampen (Menn 7er) mellom Oslo Ørn og Teisen 2 som meldte inn bekymringsmeldingen, melder UEFA på sine nettsider. "Dette viser styrken i en så korrupt organisasjon som vår", uttaler UEFA-president Michel Platini i en pressemelding, "at våre frivillige medarbeidere vil tyste på en meddommer bare for å mele egen kake. Dette kan for eksempel være en brioche eller en petit pain de chocolate, alle gode, franske bakverk." 


Vitner Ørneredet har vært i kontakt med forteller om en dommer som var konstant oppslukt i sin smarttelefon. "Ingen trodde på hans unnskyldninger om at han måtte sjekke kampuret hele tiden, for han hadde jo på seg klokke i tillegg", sier tilskueren på Ekebergsletta. Dommeren, som forbundet har krevd holdes anonym, var iført en tskjorte fra et bettingselskap med base i Estland.

Dommeren er nå under etterforskning av UEFA for kampfiksing. Han skal angivelig ha opplyst Oslo-Ørn-benken om de gjeldende liveodds i pausen, og tilbudt flere av spillerne gratis credits til herværende bettingside. Det var, etter det Ørneredet kjenner til, to navngitte spillere som takket ja til tilbudet, men ingen kilder i klubben vil verken bekrefte eller avkrefte dette.
"Ingen kommentar" ser ut til å være et innøvd svar i Ørn-ledelsen, både fra treneraparat og valgt ledelse. Formann Furulund støttet seg på skuffelsen etter 11-lagets kamp samme dag som grunn til å ikke uttale seg, noe som er forståelig etter et programforpliktet gult kort og den kollektive frustrasjonen laget bærer etter Frelsesarmeens billige utligning sekunder før kampslutt.


Ørneredet følger saken og oppdaterer fortløpende

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar