torsdag 19. mai 2011

Årsbeste tross tap i gjørma på Ekeberg


Ørnens flukt, 19. mai 2011

---
Ørnens flukt skriver sensasjonspregede og blomstrende referater av kampene til Oslo Ørn. Alle sitater er fullstendig oppspinn. Alle forespørsler om sitatsjekk vil bli blankt avvist.
---

Etter tre strake tap og store tumulter i troppen var det en gruppe krigsklare ørner som stilte til start på hjemmebane på Ekeberg i går, men tross iherdig innsats og banedominans ble det knepent tap.

(Oslo Ørn - Langhus: 2-3) De siste ukenes tumulter i troppen har satt Oslo Ørn på hodet. Det fremmøtte pressekorpset kunne sjokkert notere at trenerduoen Aaberge og Andresen hadde valgt å utelate Olav Opdal, av mange ansett som tumultenes midtpunkt, fra troppen som skulle møte Langhus denne våte ettermiddagen. For himmelen hadde virkelig valgt å åpne sine sluser over Ekebergsletta i det de grønnkledde skulle spille sin første hjemmekamp for sesongen.

- Ingen kommentar, er Opdals eneste ord da Ørnens Flukt ringer for å spørre om vrakingen er et resultat av den pågående konflikten med klubbledelsen. Heller ikke på spørsmål om han liker Biff Stroganoff, ønsker Opdal å svare.

Sultne på seier satte ørna i gang mot Langhus, en antatt sterkere motstander som har barrikadert seg på andreplassen på tabellen. Det skulle ikke gå mange sekundene før Ørna fikk seg nok en kalddusj i tillegg til den fra oven. En markering glapp i forsvaret, og Langhus´ spiss fikk all verdens tid til å pirke ballen forbi Ørnenes sisteskanse.

Heldigvis gjorde ikke Ørnene slik de har gjort resten av sesongen i samme situasjon - gitt opp - men satte i stedet i gang å spille fotball. En solid kampvilje, trøkk i taklingene og en vilje til jobbing hjemover gjorde at Ørna så ut som et helt annet lag enn resten av sesongen. En frekk 2-1-2-1 - formasjon sikret godt bakover, og de rødkledde fra Langhus kom til få sjanser. Ørnene dominerte kampen, og ble til slutt belønnet med utligning. Trener Aaberge fikk æren av å pirke den inn etter en retur fra keeperen i det våte været. Også nysignerte Magnus på stopperplass gjorde seg fortjent til kontrakten, og ser ut til å bli en viktig brikke i Ørns forsvar med sine solide taklinger.

- Hva fän? Dom sa at Oslo Ørn va bra!, sukket svensken etter kampen.

Men det var ikke tvil om at været og forholdene dominerte kampen mer enn noen spiller. I gjørma på Ekeberg spratt ballen i alle retninger, stoppet i søledammer, tvang spillere til ufrivillige piruetter og gjorde enhver form for vakkert fotballspill umulig. Det ble en kjempekamp, og Ørnene kjempet. Mot slutten av første omgang ble de belønnet igjen, og gikk i ledelsen etter et pent skudd av Kristoffer Olavesen, utagbart for keeper. Onde tunger vil ha det til at de grønnkledde burde ledet med enda flere mål etter at kaptein Andresen fikk hamret til på en ball som på forunderlig vis hadde stoppet i en sølepytt foran Langhus´ mål, men den ulykksalige treneren blir nødt til å returnere til treningsfeltet for å øve på avslutninger.

I pausen var det høy stemning på Ørnas sidelinje, og de grønnkledde øynet sesongens første seier, attpåtil mot et av lagene som topper tabellen. Dessverre skulle det være kalddusjenes kveld på Ekeberg. Selv om Ørnene fortsatte kjempingen på Ekeberg og dominerte sjansestatistikken, ble det ikke uttelling. Ørnens Flukt har vært i kontakt med et sentralt medlem i Ørneredet, som ønsker å være anonym. Han mener fortsatt at trener Andresen må ta sin hatt og gå etter fire strake tap i sesongåpninga:

- Joda, det var enkelte bedre tegn i går, slik som en viss evne til å ville blø for drakta, men Andresen må ta ansvar for at det ikke blir seier, krever han. - Han skulle ha putta selv, både da han fikk stå alene i boksen og nikke og da han fikk skyte på åpent mål, avslutter han, men presiserer at det er opp til klubbstyret å vurdere ansettelser og avsettelser av trener og stab.

Ørnens Flukt har ikke greid å få klarhet i utfallet av inneværende ukes styrediskusjon, der trenersituasjonen på sjuerlaget skulle taes opp.

I stedet for at Ørna fikk uttelling for den harde jobbinga, var det gutta fra Langhus som kunne le sist i gjørma på Ekeberg. Etter et perleskudd fra 15 meter og et frispark som snek seg forbi muren og i kassa, var kampen snudd til Langhus´ favør. På tross av iherdig innsats fra Ørna ebbet kampen ut i gjørma med et forsmedelig 3-2 - tap. På tross av dette var ikke Martin Andresen noen slagen mann da han møtte pressen etter kampen.

Dette er vendepunktet for oss, hevder Andresen. - I dag fremstår vi slik vi skal, med ståpåvilje, returløp, taklingsvilje og innsats. Dessverre holder det ikke helt inn, men dette var en god kamp, smiler Andresen.

Klubbledelsen er nok ikke riktig så positiv som treneren skal ha det til. Når Ørnens Flukt ringer er det nølende optimisme hos Formann Furulund, som ikke selv fikk overværet kampen.

- Bare 3-2, sier du? Tja, jeg hadde jo fryktet at Andresen skulle levere 12 eller 13-2, som vanlig, sukker han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar