tirsdag 10. mai 2011

Preview: NIH - Oslo-Ørn

Et skadeskutt Oslo-Ørn spiller i dag det som gjerne kan bli en av de tøffeste bortekampene denne sesongen, nemlig borte mot NIH. Laget fra Idrettshøyskolen tapte noe overraskende 2-3 hjemme mot Wam-Kam i første kamp, men sistnevnte skal regne seg som utrolig heldige som fikk poeng i den kampen. I neste kamp reiste NIH kjerringa, og slo OSI 1-0. Laget har dermed like mange poeng som oss, etter at vi gikk på en stygg blemme mot Frelsesarmeen i forrige runde. Dersom vi skal ha noen mulighet til å rykke opp er det naturligvis vesentlig at vi tar poeng i toppkampene.

Troppen i dag er dessverre tynnere enn vanlig på grunn av en rekke forfall. Fra Ørn-leiren meldes det om at skader, ekskursjoner, utenlandsopphold og barnepass legger hindringer i veien for trenerteamets taktiske planer. Fra eksperthold spekuleres det dermed i om Oslo-Ørn kommer til å gå ut i den hittil uprøvde 6-4-0-formasjonen for å rane med seg ett poeng, men co-trener Thune avfeier dette som "snikksnakk, pølsevev, sludder og vås" i en kommentar til Ørneredet. Til tross for den lange fraværslisten er det også enkelte gode nyheter for Ørn-fansen. Henrik kommer til å gjøre sin seriedebut for Torshovs stolthet, og i tillegg har vi fått tilbake Antoni fra treningsleiren på Copacabana. Kan vi vente oss susende brassespark, overstegsfinter og bananskudd på Idrettshøyskolen i dag?

NIH er, som nevnt, et av de desidert beste lagene i vår avdeling. Laget rykket opp som kretsmester fra 8. divisjon i fjor med solide 14-1-1 og en målforskjell på 81-14 på CV-en. Vår sjefsspeider kan melde om et lag uten svake ledd, som kondisjonsmessig går dvaske Ørner en høy gang. Laget er særdeles aggressive i gjenvinningsfasen, og går hurtig i angrep. På topp har de en rask og sterk spiss, som det blir viktig for Ørns stopperduo å tøyle fra starten av. Mot Wam-Kam var det tidvis rene beleiringen utover i andre omgang, så Oslo-Ørn har sannsynligvis lite å tjene på å la NIH få initiativet. Her gjelder det å trå til fra start, presse hardt og kjempe dem ut av stilen. Ørneredet har trua, i hvert fall inntil det motsatte er bevist!

Forhåndstips fra Magneten*:

Odd-Karsten (62): "NIH borte, sier du? Ai, det blir en lei nøtt for Oslo-Ørn. Dette tror jeg kan bli ekstremt stygt, og tro meg, jeg har sett mye stygt opp gjennom årene."

Linda (20): "Nei, her levner jeg Oslo-Ørn små muligheter. At ikke trenerne fikk mer kritikk etter katastrofen mot Frelsesarmeen er uforståelig! Altså, 4-5-1 hjemme mot et bunnlag som ligger bakpå? Nei, dette blir stortap. Jeg tipper 10-0 til NIH."

Heidi (34): "Fotball, ikke sant? Mye lammekjøtt der a? Grrr, nam nam!"

Svein (25): "Ikke greit å si. Avdelingen ser jevn ut, det er jo kun Høybråten/Stovner som står uten poeng foreløpig. NIH må nok sies å være favoritter, og en Oslo-Ørn-seier vil gi en svært solid inntekt for dere gamblere der ute."

Børre (48): "Nåh. Hva denne Torshov-rampen bedriver når de har fri fra de lavtlønnede plebeierjobbene sine interesserer meg ikke. Jeg er kun innom fordi min arbeidsgivers policy er at vi direktører skal besøke ordinære mennesker på steder der slike ferdes én gang i måneden."

*Vi tar forbehold om at ikke alle sitater er ordrett gjengitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar