tirsdag 10. mai 2011

Full splittelse i troppen etter tredje strake tap

Ørnens flukt, 10. mai 2011

---
Ørnens flukt skriver sensasjonspregede og blomstrende referater av kampene til Oslo Ørn. Alle sitater er fullstendig oppspinn. Alle forespørsler om sitatsjekk vil bli blankt avvist.
---

Heller ikke mot nedrykkstippede Lambertseter, skulle ørnene sanke poeng. Etter skandalekampen i går kveld er det full skjæring mellom spillere og treningsapparatet.

(Lambertseter - Oslo Ørn: 4-2) Etter fadesen mot det betydelig bedre Teisen 2 var det mange ørner som var klare for å sanke poeng borte mot Lambertseter, som før kampen ble antatt å være mer i Oslo Ørns klasse. Forrige ukes bråk rundt klubbens lederstil hadde lagt seg, og det var en opplagt gjeng rovfugler å finne på gressbanen på Lambertseter denne mandags ettermiddag i mai.

Og kampen begynte bra for ørna. Allerede i det første angrepet klumset hjemmelaget ballen i mål etter et langt innkast fra Danne, og Ørna så frem til flere. Slik skulle det ikke gå, for det tok ikke lang tid før oldboysa fra Lambertseter utlignet etter å ha tråklet seg gjennom de grønnkleddes forsvar, selv med relativt lav fart.

På sidelinja ble det furore, og kranglinga fra uka før sprakk opp. Olav Opdal, en av klubbens stjernespisser som tidligere har vært i klammeri med trenertemaet, ble sittende på sidelinja under kampen. Selv hevder han at dette skyldes en strekk i foten, og uttaler:

- Det er overhodet ingen annen grunn til at jeg sto over kampen enn at jeg pådro meg en strekk i foten på forrige trening.

Etter hva Ørnens Flukt kjenner til, er det derimot slik at spissjuvelen ble benket av trener Andresen som straff for forrige ukes oppførsel. Ørnens Flukt har fra sikre kilder at Opdal skal ha fått et tilbud fra Namsos IL om overgang, og at dette sågar inkluderer en matchende lønn som i Oslo Ørn og en kasse Biff Stroganoff i uka på toppen. Ørnens Flukts kilde spekulerer i om denne ureglementerte leflingen med andre klubber kan være grunnen til at Opdal ble benket i bunnoppgjøret på Lambertseter.

- Ingen kommentar, forteller trener Andresen når Ørnens Flukt ringer.

Uten Opdal på banen bølget første omgang frem og tilbake, men de blåkledde fra Oslo sør puttet ytterligere to baller i buret bak Auberg før omgangen ble blåst av. Elendig posisjonering, manglende basisferdigheter og overivrige offensive løp må som vanlig ta mye av skylden for den begredelige situasjonen.

I pausen var likevel stemningen positiv på Ørnas sidelinje. Motstanderne hadde begynt å se slitne ut, og ørna øynet håp for å ta igjen forspranget. Det ble gjort enkelte rokkeringer i oppstillinga, som endte med at Andreas Fiskum måtte ta plassen mellom stengene, mens tidligere keeper Auberg fikk være høyreback - og for et bytte det ble! I andre omgang kom Lambertseter til en rekke sjanser, og bare en serie fantomredninger fra Fiskum holdt Ørn inne i kampen. Keeperen var høyt og lavt, reddet flere hundreprosentsjanser, og ble i etterkant av kampen kåret til ørnas beste.

Den solide innsatsen til keeperhelten skulle bringe håpet tilbake til Ørna, i det tometersspissen Kristoffer Olavelsen oppskriftsmessig satte inn en redusering på en corner omtrent midtveis i omgangen. Nettkjenningen sendte ham opp som toppskårer for Ørna med to fulltreffere, og tente håpet i Ørn-leiren.

Dessverre skulle ikke utligningen komme. Til tross for gigantsjanser fra blant annet Færden og Wroldsen, holdt Lambertseters keeper buret rent resten av omgangen. I stedet var det Lambertseter som skulle få pynte på resultatet til 4-2 etter et pent angrep selv ikke en panter i buret kunne stoppe.

Det ble med håpet for Ørna på Lambertseter Arena, og Oslo Ørn graver seg med det enda lenger ned i tabellbunnen og i gjørma som har preget laget i serieåpninga. Nå er det etter det Ørnens Flukt erfarer full skjæring mellom trener Andresen og klubbens formann Stian Furulund, som i protest valgte å ikke overvære kampen.

- Vi har full tillit til Andresen som trener, og er inneforstått med at å bygge et lag som Oslo Ørn vil ta noe tid, forteller Furulund da Ørnens Flukt ringer. - Full tillit, altså.

Det står i skarp kontrast til sakslisten på kommende styremøte, som Ørnens Flukt har fått tilgang til. Der er saken "Trenersituasjonen på sjuerlaget" berammet til 90 minutters diskusjon i klubbens styre. Flere kilder spekulerer nå i om Amund Aaberge, klubbens assistenttrener, er aktuell som arvtager for Andresen. Aaberge nekter å ta på seg skylden for fadesene i serieåpningen:

- Denne begredelige forestillingen må Andresen ta fullt og helt ansvar for, uttaler han.

Etter kampen ble flere av ørnene observert på et mer enn middels brunt vannhull på Tøyensenteret, i tydelig brudd på klubbens alkoholpolicy. Aaberge, som ikke ble observert på stedet, er tydelig i sin kritikk av lagkameratene:

- Dette vitner om et fullstendig moralsk forfall i troppen, freser han. - Her må det tas grep!

Formann Furulund nekter å svare på hva slags reaksjoner episoden vil medføre. Heller ikke Sigurd Thune, trener for elleverlaget, har mye å si om situasjonen.

- Ikke bra, er alt han har å melde når Ørn ringer. - Ikke bra i det hele tatt.