onsdag 4. mai 2011

Ørn rammet av Guds vrede

For det må ha vært utenomjordiske omstendigheter som førte til at Oslo-Ørn ble stående uten poeng i gårsdagens kamp mot Frelsesarmeen. Vi møtte et lag som hadde ett eneste skudd på mål gjennom hele kampen, men det var allikevel nok til at de himmelske skarer fikk med seg full pott hjem fra Ekeberg. Vi fikk definitivt merke at Herrens veier er uransakelige.

Men det begynte så bra. Vi var en god og solid tropp, til tross for at avsparket gikk allerede klokken 17. I starten av kampen var det tydelig at vi møtte en forsiktig motstander, da Frelsesarmeen lå med hele laget på egen banehalvdel og ga oss tid til å trille ball i bakre ledd. På den annen side ble det lite rom for oss fremover på banen, og vi slet med å komme til gode muligheter. Første halvdel av omgangen var det uansett Oslo-Ørn som hadde full kontroll, og etterhvert klarer vi omsider å skape sjanser også. Den aller største kommer på corner, der Stian slår en perfekt ball som Eirik header marginalt til side for mål. Så går det som det ofte går i fotball. Vi kløner det til på egen banehalvdel og feller en Frelsesarmeen-spiller på 20 meter. På det påfølgende frisparket går ballen via muren, endrer retning, og sender Morten feil vei. 0-1. Mørket senker seg over Oslo-Ørn, og vi begynner å mase og stresse mer. I andre halvdel av første omgang har også Frelsesarmeen flyttet opp midtbanen sin noe, og vi sliter med å omstille egen midtbane tilsvarende. Det er tydelig at vi fortsatt har mye å gå på når det gjelder samhandling, det oppstår ofte misforståelser som fører til balltap, i tillegg til at posisjoneringen og løpene ikke er bra nok. Omgangen ebber ut på stillingen 0-1.

Etter en positiv pauseprat der vi prøvde å sette fingeren på hva vi måtte forbedre oss på, var det et optimistisk Ørn-lag som løp ut på den slitte Ekeberg-matta i andre omgang. Vi åpnet også denne omgangen med god kontroll, men slet fortsatt med å omsette kontrollen i sjanser. Pasningene er unøyaktige, og overgangene går for sakte. Frelsesarmeen gjør en god jobb bakover, og vi går oss fast. Midtveis i omgangen får vi imidlertid en stor sjanse på et frispark, som Gill skrur over muren...og i tverrliggeren, naturligvis. Vi begynner å stresse, og slipper posisjonene våre alt for ofte. Vi får en ny stor sjanse ved Nils, men ballen går i stanga, og returen settes utenfor. Mot slutten av kampen kommer vi gjennom tre mot to, men også denne sjansen renner ut i sanden. 0-1-tap mot et lag vi definitivt burde ha slått, men vi kan ikke skylde andre enn oss selv. Når dét er sagt, spilte vi til tider brukbart, og med litt hell og en utligning før pause kunne mye sett annerledes ut. Dette er med andre ord ikke noe å grave seg ned for, og den eneste bokføringen vi gjør av denne kampen er en opptegning i glemmeboka.